Steiner zag Ricciardo vertrouwen verliezen bij McLaren: 'Daarna niet meer de oude' Opinie
Opinie

Steiner zag Ricciardo vertrouwen verliezen bij McLaren: 'Daarna niet meer de oude'

Steiner zag Ricciardo vertrouwen verliezen bij McLaren: 'Daarna niet meer de oude'

Na de race in Singapore werd Daniel Ricciardo op harde wijze de deur gewezen bij het team van Visa Cash App RB. De Australiër werd in de beginfase van zijn loopbaan als een groot talent gezien en schreef ook meerdere Grand Prix-overwinningen op zijn naam. Toch waren zijn prestaties bij RB niet genoeg om iedereen te overtuigen, en moet hij dus plaatsmaken voor Liam Lawson. Günther Steiner, voormalig teambaas van Haas, weet de vinger op de zere plek te leggen.

In 2023 keerde Ricciardo halverwege het seizoen terug in de Formule 1 bij AlphaTauri, en daar deed hij het prima. In 2024 kon hij echter geen potten breken en werd hij consequent verslagen door Yuki Tsunoda. Waar ging het mis voor Ricciardo? Volgens Steiner moeten we daarvoor een stukje terug in de tijd. 'Het is lastig om te begrijpen waarom zijn tijd bij McLaren zo is gelopen als dat die gelopen is', stelt Steiner in de Pitstop-podcast. 'Waarom hij daar gefaald heeft, heb ik nooit echt begrepen, want ja, hij heeft wel gewoon acht races gewonnen. Je wint geen races als je een matige coureur bent.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Steiner legt de vinger op de zere plek bij Ricciardo: 'Daar ging het mis voor hem'
Ricciardo in Singapore.

'Ik heb dus geen idee wat er gebeurd is. In zijn tijd bij Renault was hij goed, en toen bij McLaren, daar kreeg hij het gewoon niet voor elkaar', vervolgt de oud-teambaas. Toch kreeg Ricciardo dus de kans om terug te komen, maar hij werd nooit meer helemaal de oude, zo zag Steiner ook. 'Bij VCARB heeft hij wat hoogte- en dieptepunten gekend. Hij was duidelijk niet meer de oude, niet meer consistent, en ik denk dat hij mentaal niet over zijn tijd bij McLaren heen is gekomen, althans, dat is mijn mening over de situatie.'

Omgaan met kritiek

'Je ziet aan Daniel zijn gezicht en lichaamsstaal hoe het met hem gaat. In Singapore was hij gewoon een gebroken man na de kwalificatie. Dat wil niemand zien', vervolgt Steiner. 'Er is altijd een mentale strijd, denk ik. Mensen kijken, en dat legt veel druk op je. Daar moet je wel mee kunnen dealen', legt hij uit. Volgens Steiner moet je dat soort dingen van je af kunnen zetten als je goed wilt presteren. 'Het klinkt gek, maar je moet schijt hebben aan wat mensen van je vinden. Als topatleet krijg je altijd kritiek', zo concludeert de Zuid-Tiroler.

Ricciardo behaalde uiteindelijk acht overwinningen in zijn carrière, maar moet nu dus hoogstwaarschijnlijk voorgoed afscheid nemen van de koningsklasse. De Australiër haalde in de laatste rondes van zijn F1-loopbaan nog wel de snelste raceronde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws