Rosberg grinnikt na uitspraak Horner: 'Daardoor gaat Wolff opeens twijfelen' Opinie
Opinie

Rosberg grinnikt na uitspraak Horner: 'Daardoor gaat Wolff opeens twijfelen'

Rosberg grinnikt na uitspraak Horner: 'Daardoor gaat Wolff opeens twijfelen'

Nico Rosberg heeft gehoord dat Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft aangegeven dat hij in de toekomst wel interesse zou hebben in George Russell, waarna Toto Wolff reageerde dat dat 'onzin' zou zijn. Rosberg lijkt het wel grappig te vinden, en denkt dat het allemaal onderdeel van het spel is. Sky Sports-collega en coureur Jamie Chadwick denkt echter dat Horner de waarheid sprak.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Singapore werd Horner gevraagd naar de toekomst van de rijdersduo's van Red Bull Racing en Visa Cash App RB, aangezien de geruchtenmolen al een tijdje op volle toeren draaide over Daniel Ricciardo's toekomst. Horner legde in Singapore uit dat Red Bull bereid is om buiten haar rijderspool te kijken betreffende toekomstige line-ups, en dat ze ook in de gaten houdt welke contracten in de aankomende twee seizoenen allemaal aflopen. Zo loopt het contract van George Russell na 2025 af. 'En we zouden stom zijn om iemand als hem niet te overwegen', gaf Horner aan.

Wolff had wel door wat Horner aan het doen was. 'Hij is de boel gewoon weer aan het ophitsen, dat doet hij altijd', zei de Mercedes-teambaas. Rosberg kon wel lachen om de reactie van zijn voormalige werkgever. 'Het is ook een beleid en een strategie, omdat hij Wolff van zijn stuk probeert te brengen', zegt Rosberg bij Sky Sports. 'Als Toto Horner opeens hoort praten over Russell, en Russell heeft na 2025 geen contract meer, dan denkt Toto misschien: moet ik George misschien al vastleggen? Daardoor gaat hij opeens twijfelen. Dat is allemaal onderdeel van het spel.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

christian horner red bull singapore 13
Horner houdt rekening met meerdere scenario's in 2025.

Horner sluit wijzigingen niet uit

In hoeverre het een spel is, is nog maar de vraag. Horner gaf in de F1 Nation-podcast aan dat in principe helemaal niets vaststaat na het 2024-seizoen. Dan heeft hij het vooral over het tweede zitje, en dus niet over die van Max Verstappen. Mocht Sergio Pérez in 2025 nog niet naar behoren presteren, dan komt Liam Lawson mogelijk in aanmerking voor een zitje bij Red Bull, maar Horner vindt het ook niet erg als er naar de rijders wordt gekeken buiten de junioren van Red Bull. Chadwick ziet het vooral als een waarschuwing aan Pérez.

'Het feit dat hij Russell noemde, laat zien dat Horner niet helemaal vertrouwt op zijn vier coureurs, en dat is begrijpelijk', zegt de Indy NXT-coureur. 'Checo moet echt een stap zetten en zich verbeteren. Ze gaan op deze manier veel punten verliezen, omdat hun tweede coureur niet presteert. Ze gaan Lawson nu in het RB-zitje zetten om te kijken of hij klaar is voor het grote team. Ze hebben dan inderdaad de optie om binnen of buiten de talent pool te kijken naar andere coureurs.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Rosberg grinnikt na uitspraak Horner: 'Daardoor gaat Wolff opeens twijfelen'
Naast Chadwick denken meerderen dat veel afhangt van de resultaten van Pérez.

Hoe hoog staat Hadjar op het lijstje?

Mocht Lawson wel doorstromen naar het zitje naast Verstappen, is de kans groot dat Red Bull besluit om Formule 2-coureur Isack Hadjar door te schuiven naar het RB-stoeltje. De jonge coureur presteert goed in de Formule 2 en neemt vanaf Austin de rol als reserverijder van Lawson over. Horner heeft tevens aangegeven erg onder de indruk te zijn van Arvid Lindblad, een Red Bull-junior die dit seizoen in de Formule 3 reed, en aankomend jaar in de Formule 2 zal rijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws