Plooij kent strijdplan van Verstappen: 'Zit sinds het einde van de kwalificatie in zijn hoofd' Opinie
Opinie

Plooij kent strijdplan van Verstappen: 'Zit sinds het einde van de kwalificatie in zijn hoofd'

Plooij kent strijdplan van Verstappen: 'Zit sinds het einde van de kwalificatie in zijn hoofd'

Max Verstappen heeft de slag verloren, maar de oorlog nog niet. Dat is het oordeel van Jack Plooij over het Grand Prix-weekend in Nederland. De thuisrijder was machteloos tegen de MCL38 in handen van Lando Norris, maar de pitreporter deelt bij Ziggo Sport Race Café dat hij denkt dat Verstappen al precies weet hoe hij de race aan wil gaan pakken.

Plooij luistert ook altijd de gehele sessie mee aan boord bij Verstappen, en merkte een groot contrast op met de races voor de zomerstop. 'Max was heel stil op de boordradio. Ik heb niks gehoord als: wat is dit? Wat doen we? Er moet een tikje bij! Hij was heel rustig', zegt Plooij met enige verbazing tegen zijn collega's van Ziggo Sport.

Verstappen was na afloop van de sessie positief verrast door het pakken van de tweede startplek, maar Plooij denkt niet dat Verstappen het maximale uit zijn ronde haalde. 'Pérez zit er goed bij', zegt Plooij over het verschil van net geen vier tienden. 'Als het gat groter was geweest, hadden we nog meer onder de indruk kunnen zijn.' Plooij beseft wel dat de auto van Verstappen lastig te besturen was. 'De rollen zijn omgedraaid. Nu rijdt de McLaren op rails, waar eerst de Red Bull op rails reed.'

Start zorgt voor spektakel

Hoewel Plooij vermoedt dat Verstappen nog wel wat sneller had kunnen gaan, bleef poleposition buiten bereik. 'Je hoorde op de boordradio ook dat er niet meer in zat, het team heeft dat ook geaccepteerd.' Een nederlaag op zondag heeft Verstappen echter nog niet geaccepteerd. 'De grote vraag is of het ook zo gaat eindigen. Max denkt: die eerste bocht is van mij. We hoeven niet bang te zijn dat hij niet gemotiveerd aan de start verschijnt. Hij zet zijn tanden in het stuur. Sinds het einde van de kwalificatie zit het in zijn hoofd dat die eerste bocht van hem is', meent Plooij, waarop collega Olav Mol toevoegt: 'Er komt een moment dat Lando Norris dat ook denkt, en dan kan het fout gaan.' In Spanje en Hongarije maakten beide coureurs het ook al spannend richting de eerste bocht.

Hoe gaat Verstappen het doen op Zandvoort? Ontvang 50x je inzet als Max wint! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws