Zit het bij Verstappen tussen de oren? 'Lichaamstaal zegt alles, er hangt geen goede sfeer' Opinie
Opinie

Zit het bij Verstappen tussen de oren? 'Lichaamstaal zegt alles, er hangt geen goede sfeer'

Zit het bij Verstappen tussen de oren? 'Lichaamstaal zegt alles, er hangt geen goede sfeer'

Robert Doornbos is van mening dat Max Verstappen niet goed in zijn vel zit bij Red Bull Racing. De Nederlander besloot Red Bull trouw te blijven voor 2025, maar het verval vergeleken met de start van het seizoen is enorm, en Doornbos is van mening dat het bij Red Bull helemaal niet goed zit, zowel qua auto als qua sfeer.

Voor de zomerstop deed Verstappen op magistrale wijze aan schadebeperking. Dit deed de Limburger dusdanig goed dat hij in nagenoeg elk weekend verder uitliep op concurrent Lando Norris, met nu een voorsprong van 78 punten. Toch krijgt de Brit in Nederland vanaf poleposition een uitgelezen kans om puntjes goed te maken op zijn concurrent, die al het hele weekend klaagt over een gebrek aan snelheid. 'De lichaamstaal zegt alles', zegt Doornbos in het Ziggo Sport Race Café. 'In Q1 stond ik in de pitbox bij Max. Hij kwam binnen en ik zag hem alleen maar nee schudden met zijn hoofd en balen. Hij moest ook nog naar de weegbrug, dus dat zijn ook nog momenten die hem te lang duren.'

'Ik denk dat het tussen zijn oren zit'

Doornbos meent dat Verstappen niet alleen ontevreden is over de auto. 'Er hangt geen goede sfeer. Ik stond 's ochtends met Helmut Marko te praten, en die gaf aan dat ze op regen hoopten, omdat je kon zien hoe Max uit de auto stapt. Iedereen is chagrijnig', vindt de Rotterdammer, die ook benoemt dat Red Bull de laatste upgrades weer van de auto heeft gehaald. 'Ze zijn aan het zoeken naar balans. Het bodywork is nog hetzelfde als uit Hongarije, maar met de vloer zijn ze helemaal teruggegaan naar het begin van het seizoen. Ze zijn echt aan het zoeken waar ze een verkeerde afslag genomen hebben. Dat is het eigenlijk.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen racedag hongarije 2024 redbullracing
Verstappen pakte in Hongarije niet het gewenste resultaat met flinke upgrades.

'Ik denk dat het tussen zijn oren zit', vervolgt Doornbos, die de frustraties van Verstappen ook terugzag aan het einde van de derde vrije training. 'Je zag vanmorgen al hoe hij weer inhaalde in de pitstraat. Het zijn dingetjes, waaraan ik zie dat Max geïrriteerd is. Het loopt niet bij het team, en het team heeft geen antwoorden voor hem. Hij stelt vragen en krijgt niet de antwoorden die hij wil hebben.' Red Bull kampt dan ook met correlatieproblemen, waardoor het erg lastig is om de problemen goed aan te pakken.

McLaren dominant

Verstappen klaagde al op vrijdag over een gebrek aan snelheid, en kreeg in de kwalificatie gelijk. 'We weten de uitslag inmiddels, drieënhalve tiende is natuurlijk veel te veel op dit circuit. Ik vind dit veel. Dit is echt een mega-voorsprong', oordeelt Doornbos over het circuit met een rondetijd van nog geen zeventig seconden. 'McLaren is echt by far de beste auto. Het verschil was zes tienden in de long run, dat zijn data die niet liegen.'

De balans in de RB20 is al tijden zoek, en dat is in Zandvoort niet anders. 'De auto stuurt niet zoals hij het wil hebben. Je ziet dat hij te veel onderstuur heeft. In de Tarzanbocht was Lando al anderhalve tiende sneller. Zie je hoe vaak hij instuurt? Dat is niks voor Max. Normaal is het één keer insturen. In de eerste sector verliest hij tweeënhalve tiende, dat is echt extreem. Hij is de hele tijd aan het zoeken. Hij is echt aan het vechten met de auto, en in de laatste sector kwam hij ook tekort', zo somt Doornbos de problemen op.

Hoe gaat Verstappen het doen op Zandvoort? Ontvang 50x je inzet als Max wint! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws