Olav Mol ziedend over straf voor Alonso: 'Totaal belachelijk, f*cking totale onzin' Opinie
Opinie

Olav Mol ziedend over straf voor Alonso: 'Totaal belachelijk, f*cking totale onzin'

Olav Mol ziedend over straf voor Alonso: 'Totaal belachelijk, f*cking totale onzin'

Commentator Olav Mol hoefde niet lang na te denken toen hem bij de nabeschouwing van Ziggo Sport werd gevraagd om zijn mening over de straf van tien seconden die na de race aan Fernando Alonso werd uitgedeeld. Inmiddels is bekend geworden dat de straf ongedaan is gemaakt door de FIA, maar dat was nog niet bekend toen Mol los ging over de actie van de FIA.

Eerder hebben we met Max Verstappen vergelijkbare taferelen gezien, waarbij de coureurs na de finish nog niet zeker bleken te zijn van hun eindnotering. In de Mexicaanse Grand Prix van 2016 verloor eerst Max Verstappen zijn podium, waarna Vettel naar het podium werd gestuurd. Na het podium moest Vettel na een straf zijn beker alsnog inleveren bij Daniel Ricciardo. In diezelfde maand verloor Verstappen een derde plek bij de Grand Prix van de Verenigde Staten, en werd hij net voor de podiumceremonie teruggeroepen.

Het acteren van de FIA tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië vandaag is volgens Mol van een nog lager niveau: 'Totaal belachelijk. Fucking totale onzin dat die wedstrijdleiding daar fucking 32 ronden over na moet gaan zitten denken, een podium laat gebeuren, Alonso het podium geeft, de bekers uitdeelt, en dan zegt dat het toch niet goed was', aldus een uitgesproken Mol. 'Geef hem dan eerder tien seconden. Vroeger hadden we Garry Connelly, die trok Verstappen gewoon achter het podium vandaan, dat vonden we wel niet leuk, maar die had dat wel samen met Michael Masi even geregeld.

Steward krijgt de volle laag

Ook de heer Shetty, één van de stewards van dienst, kreeg het flink voor de kiezen: 'Nu zit er een meneer die heet Nish Shetty. Die veranderen in Shet Nit Shitty. Helemaal klote, belachelijk, totale onzin dit. Waarom zit je er dan? Het is slecht voor de sport, punt. Zal ik het nog één keer zeggen? Daar hebben die malloten 32 ronden over na moeten denken. Dat vind ik belachelijk. Debiel. De fans, die straf je daarmee. Die hebben daar voor Alonso staan juichen voor jan lul. Dat vind ik echt schandalig.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws