Nieuwe uitdager aangewezen: 'Verstappen zei dat hij door hem overschaduwd zou worden' Opinie
Opinie

Nieuwe uitdager aangewezen: 'Verstappen zei dat hij door hem overschaduwd zou worden'

Nieuwe uitdager aangewezen: 'Verstappen zei dat hij door hem overschaduwd zou worden'

Formule E-coureur en voormalig Formule 3-coureur Sacha Fenestraz gelooft dat zijn oud-teamgenoot Oliver Rowland op hetzelfde niveau als Max Verstappen zit. Rowland en Verstappen zijn overigens goede vrienden. Fenestraz heeft het aankomende seizoen in de Formule E geen zitje, en dat komt volgens hem omdat hij het niet tegen Rowland op kon nemen. De Brit was een maatje te groot voor Fenestraz.

Fenestraz begon zijn carrière in de autosport met het doel om Formule 1-coureur te worden en was aardig op weg toen hij in 2018 debuteerde in Formule 3. Hij won dat jaar de iconische race op het circuit Pau, in Frankrijk, waarna hij in 2019 naar Japan verhuisde om in de Super Formula en de Super GT te racen. Hij won het GT300-kampioenschap in zijn debuutseizoen en werd tweede in de Super Formula, maar een overstap naar de Formule 2 of een andere feeder serie zat er niet meer in. Zo belandde Fenestraz in de Formule E.

Hij reed twee seizoenen voor Nissan, waarin hij verschillende ups en downs meemaakte. In zijn laatste seizoen in de elektrische raceklasse kon hij het naar eigen zeggen niet opnemen tegen teamgenoot Rowland. 'Ik begon het seizoen met het idee: ik wil de leider van het team zijn, ik wil hem verslaan', begint Rowland in gesprek met de Latijns-Amerikaanse tak van Motorsport.com. 'Maar ik denk dat dat onrealistisch was, want we hebben het over Rowland, die in zijn zevende seizoen in de Formule E zat.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Nieuwe uitdager aangewezen: 'Verstappen zei dat hij door hem overschaduwd zou worden'
Formule E-coureur Oliver Rowland, tegen wie Fenestraz het niet op kon nemen.

'Op zijn best is hij op hetzelfde niveau als Verstappen'

Rowland staat bekend om zijn prestaties in veel verschillende raceklassen, waaronder de Formule E en de Formule 2. De Brit heeft meerdere keren getest voor Formule 1-teams, en was onderdeel van de Renault-academy. Hij schopte het uiteindelijk tot een rol als development driver bij Renault, maar zijn Formule 1-carrière is nooit echt van de grond gekomen. Nadat hij in 2017 derde werd in de Formule 2, maakte hij in 2018 de overstap naar de Formule E. 'Voor mij was het pas het tweede seizoen. Het is een kampioenschap waarbij je ziet dat het bestaat uit allemaal rijders die jaren in de Formule E zitten', zegt Fenestraz.

Hij merkte tevens op dat de coureurs veel ervaring hebben en ouder zijn, wat het voor hem moeilijker maakte. 'Ik was 24 destijds, en ik heb niet dezelfde ervaring als een rijder zoals Oliver. Bovendien is hij op zijn best gemakkelijk op hetzelfde niveau als Verstappen', legt Fenestraz uit. 'Hij is heel goed bevriend met Verstappen en dit jaar zei Verstappen tegenover Oliver dat het jammer was dat hij niet in de Formule 1 is beland, omdat hij hem zou overschaduwen. Mensen binnen de motorsport weten wat hij kan', aldus de coureur.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

red bull racing max verstappen singapore gp zondag 2024 29
Verstappen had Rowland graag in de Formule 1 gezien.

Rowland lovend over Verstappen

Rowland heeft eerder dit jaar ook al lovend over Verstappen gesproken. In The Added Lap-podcast vertelde de Brit over de vaardigheden van Verstappen, die hem nog altijd omverblazen. 'Die kerel kan alles besturen', zei Rowland. 'Hij zou zeker slagen in de Formule E. Hij is in de avonden aan het simracen, overdag racet hij in de Formule 1, en in zijn vakanties test hij GT3-auto's. Onthoud dat Max bijzonder capabel is in het flexibel zijn', zei Rowland.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws