Montoya ziet Verstappen ontbreken: 'Dan hebben ze Honda en Newey, alles wat Red Bull succesvol maakte' Opinie
Opinie

Montoya ziet Verstappen ontbreken: 'Dan hebben ze Honda en Newey, alles wat Red Bull succesvol maakte'

Montoya ziet Verstappen ontbreken: 'Dan hebben ze Honda en Newey, alles wat Red Bull succesvol maakte'

Voormalig Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya suggereert dat Aston Martin ook achter Max Verstappen aan moet gaan, want naar zijn idee is Fernando Alonso geen langetermijnoptie. Nu de Britse renstal zich voorbereidt op de komst van Adrian Newey hoopt Montoya dat hij binnenkort ook weer wordt herenigd met Verstappen, volgens de Colombiaan heeft Newey de drievoudig wereldkampioen nodig om succesvol te zijn.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Azerbeidzjan maakte Aston Martin trots bekend dat Newey heeft gekozen voor de renstal uit Silverstone. Teameigenaar Lawrence Stroll stond vooraan in de rij met zijn portemonnee toen Red Bull Racing in mei liet weten dat Newey zijn ontslag had ingediend. Ook Ferrari rolde de rode loper al uit, maar volgens de geruchten kon Newey daar niet de beslissingsvrijheid betreffende het personeel krijgen, en die kon hij bij Aston Martin wel krijgen. In mei 2025 zet hij zijn carrière daar voort.

Coureurs Fernando Alonso en Lance Stroll waren uiteraard enthousiast, met name omdat Alonso nog altijd een derde wereldtitel wil behalen. Montoya twijfelt of hem dat gaat lukken. 'Newey is een van de mensen die heel goed buiten de gebaande paden denkt', begint de oud-coureur tegenover Gambling Zone. 'Wat Lawrence Stroll heeft gedaan, is ongelooflijk. Hij heeft de Honda-deal die Red Bull eerder had, en nu heeft hij Newey. Hij heeft de twee belangrijkste elementen binnengehaald die Red Bull waarschijnlijk zoveel succes hebben gebracht.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

persconferentie aston martin lawrence stroll adrian newey 3
Aston Martin heeft Newey en Honda in 2026.

Montoya ziet 'de juiste coureur' nog ontbreken

Montoya verwacht dat Aston Martin het in de toekomst goed zal doen, maar hij twijfelt aan de competitiviteit van de Britse renstal in de aankomende twee seizoenen. Newey zal nog niet veel kunnen doen aan de auto voor 2025. 'De vraag is: gaat volgend jaar een groot verschil maken met Adrian? Dat denk ik niet. Wat Adrian doet, draait om wat er in 2026 gaat gebeuren. Ik denk dat de vooruitzichten voor Aston Martin over een aantal jaren goed zijn. Ze zullen dan in een geweldige positie verkeren', denkt Montoya.

'Het ontbrekende ingrediënt is de juiste coureur, een coureur die het werk kan doen. Fernando is geweldig, maar hoelang kan hij nog doorgaan? Ik denk niet dat Lance ergens heengaat', kaart de oud-coureur aan. 'Fernando is geen optie voor de lange termijn. Wanneer nemen ze de beslissing en zeggen ze: we hebben Honda, we hebben Newey, waarom gaan we niet achter Max aan? Dat zou betekenen dat ze Max eenzelfde soort deal aanbieden als Newey kreeg, maar dan een betere', speculeert Montoya.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

red bull racing max verstappen singapore gp zondag 2024 10
Verstappen heeft aangegeven in 2025 sowieso nog niet weg te willen bij Red Bull.

'Dan heb je een van de beste coureurs ter wereld, zo niet de beste'

Aston Martin-teambaas Mike Krack had in Bakoe immers gezegd dat de deur altijd openstaat voor Verstappen, maar hij weet ook dat Verstappen altijd voor de snelste auto zal kiezen. Het is nog afwachten hoe goed Aston Martin het gaat doen, en in 2026 zal de invloed van Newey vermoedelijk pas te zien zijn. 'Dan (met Verstappen, red.) is het een langetermijnproject. Dan heb je een van de beste coureurs ter wereld, zo niet de beste, de huidige beste coureur in het kampioenschap. En hoe beter hij het doet, hoe meer geld hij op de lange termijn zal verdienen, want dan wordt het bedrijf nog waardevoller', aldus Montoya.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws