Montoya vreest het ergste voor McLaren: 'Hopelijk is dat niet zo' Opinie
Opinie

Montoya vreest het ergste voor McLaren: 'Hopelijk is dat niet zo'

Montoya vreest het ergste voor McLaren: 'Hopelijk is dat niet zo'

McLaren lijkt op weg naar zijn eerste constructeurstitel sinds 1998, maar zelfs als dit lukt, lijkt het erop dat het team er niet het maximale uit heeft gehaald. Lando Norris staat momenteel 52 punten achter op Max Verstappen, en zo lijkt het een moeilijke opgave om de Nederlander nog in te halen en de wereldtitel te pakken. Toch lijkt het nog mogelijk, helemaal nu McLaren een dominante auto heeft. Volgens Juan Pablo Montoya had de Brit al veel dichterbij kunnen zitten, maar dan had McLaren Norris eerder prioriteit moeten geven.

Zes races heeft Norris nog om Verstappen in te halen, maar Verstappen lijkt na de race in Singapore de weg naar boven weer gevonden te hebben. Red Bull Racing komt met een grote update naar Austin, dus kan de vraag gesteld worden: is het al te laat voor Norris? Volgens Montoya zit dat er dik in. 'Het moeilijke voor McLaren is dat Max constant op het podium blijft finishen. McLaren heeft de kans gehad om het gat te dichten naar Max en zo de druk op hem op te voeren, maar nu is het misschien wel te laat', stelt Montoya in gesprek met Gambling Zone.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Montoya vreest het ergste voor McLaren: 'Hopelijk is dat niet zo'
Lando Norris na zijn overwinning in Singapore.

Volgens de Colombiaan heeft McLaren dit ook gedeeltelijk aan zichzelf te danken. Het team had in zijn optiek andere keuzes moeten maken. 'McLaren had de beslissing over een nummer één eerder moeten maken. Dit is een goede les voor alle teams. Ze hadden halverwege moeten zeggen: degene die voorop ligt, is nummer één voor de tweede seizoenshelft', stelt Montoya. 'Als iemand duidelijk voorligt, met tien of twintig procent punten meer, dan moet er echt wat gebeuren, dan moet er iemand prioriteit krijgen.'

Focus op andere titel

'Het is dus te hopen dat McLaren niet in Abu Dhabi aankomt en denkt: als we die vier punten of die zes punten niet hadden laten liggen, dan waren we wereldkampioen geweest', legt Montoya verder uit. 'Misschien is het constructeurskampioenschap wel belangrijker voor ze, maar ik weet dat de wereldtitel voor de coureurs de prioriteit is van Norris. Misschien dachten ze dat de kansen voor het rijderskampioenschap te klein waren, en dat ze daarom bleven focussen op de constructeurstitel.'

Montoya benadrukt ook dat je het team bijeen moet houden. Als Piastri zijn interesse zou verliezen, kan dat gevolgen hebben. 'Je wil niet dat Oscar zijn motivatie verliest. Als je interesse verliest in het tweede deel van het seizoen, en hij gaat van tweede plekken en overwinningen naar een vijfde plaats, dan is dat weer een probleem', concludeert Montoya over de interne situatie bij McLaren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws