Mol deelt verwachtingen voor rest van 2024: 'Dat is een groot voordeel dat Verstappen heeft' Opinie
Opinie

Mol deelt verwachtingen voor rest van 2024: 'Dat is een groot voordeel dat Verstappen heeft'

Mol deelt verwachtingen voor rest van 2024: 'Dat is een groot voordeel dat Verstappen heeft'

Olav Mol vindt het fijn om te horen dat Lando Norris veel vertrouwen uitstraalt over de boordradio en in de interviews na de sessies. Toch vermoedt de commentator dat de Brit het lastig zal krijgen om de coureurstitel dit jaar te pakken. De constructeurstitel lijkt wel richting het Britse team te gaan, wat Mol een opvallend scenario vindt.

Norris was heer en meester in de Noord-Hollandse duinen van Zandvoort, en kon het na de race niet nalaten om een bekende uitspraak van Max Verstappen te gebruiken. 'Norris kan in interviews vaak cynisch zijn', zegt Mol in de nabeschouwing van Ziggo Sport. Mol merkte na de kwalificatie ook al op dat de McLaren-coureur arrogante uitspraken deed. 'Wat roept hij vervolgens over de boordradio? Simply lovely! Dat is ook al wat. Nu is Max er even niet, dus doet hij dit, en ik vind dat geweldig', aldus Mol.

Verstappen als nieuwe Button?

Het contrast met titelrivaal Verstappen is volgens Mol levensgroot. 'Verstappen heeft al vijf wedstrijden niet meer gewonnen. Dat zijn we niet meer gewend de laatste tijd. Als hij nog eens wint, weet je ook dat hij weer vier of vijf wedstrijden bezig is om weer een keer te winnen', zo lijkt Mol nog in te zetten op ongeveer twee overwinningen voor Verstappen in de laatste negen races van het seizoen. Die twee overwinningen zouden gezien het al gemaakte verschil wel heel belangrijk kunnen zijn.

max verstappen zege spierballen juich spanje
Verstappen won in Spanje voor het laatst.

Mol verwacht dat Verstappen stand kan houden dankzij zijn grote voorsprong en het feit dat er vier teams zijn die vooraan meedoen. 'Een groot voordeel dat Verstappen heeft, is dat het veld zo dicht bij elkaar zit, dat het niet steeds Norris is, die wint. Dit is pas de tweede overwinning van Norris', zo waakt Mol voor recency bias. 'Lewis Hamilton heeft er ook twee gewonnen.'

Van de laatste vijf Grands Prix won Mercedes er zelfs drie, dus hoewel Mercedes de plank in Nederland missloeg, is de kans groot dat het Duitse team zich wel weer aan de voorkant van het veld gaat melden. Dat kan voor Verstappen gunstig uitpakken - als Mercedes voor McLaren eindigt - maar ook ongunstig - als de Mercedessen tussen Norris en Verstappen eindigen. 'Als dit zo doorgaat', zo verwijst Mol naar Zandvoort, 'dan wordt het wel rekenen met die zeventig punten', beseft Mol.

Daarmee lijkt het seizoen enigszins op 2009, toen Jenson Button zes van de eerste zeven Grands Prix won, en vervolgens ver terugzakte, terwijl Sebastian Vettel en Red Bull steeds sterker werden. Uiteindelijk hield de Brit stand en greep hij zijn enige wereldtitel. Toch had Zandvoort voor Verstappen al veel slechter uit kunnen pakken. 'Als Verstappen niet vijftien ronden vooraan had gereden, denk ik niet dat hij tweede geëindigd was', meent de commentator.

Worden de titels verdeeld?

'Max houdt het nu niet meer vol dat hij Red Bull in zijn eentje constructeurskampioen kan maken', zegt Mol, iets wat Verstappen in 2023 wel nog voor elkaar kreeg. 'Ik vind het altijd raar als het ene team constructeurskampioen wordt, en het andere team de rijder levert. Dat zegt ook wat over de constructeurskampioen, want waar heb je het dan laten liggen?' zegt hij over McLaren. Als dit scenario uitkomt, is Verstappen na schoonvader Nelson Piquet de tweede coureur die twee wereldtitels pakt terwijl het team de constructeurstitel misloopt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws