Lammers verwijst suggestie over Verstappen naar rijk der fabelen: 'Wat denk je zelf?' Opinie
Opinie

Lammers verwijst suggestie over Verstappen naar rijk der fabelen: 'Wat denk je zelf?'

Lammers verwijst suggestie over Verstappen naar rijk der fabelen: 'Wat denk je zelf?'

Sergio Pérez kwam afgelopen zondag op Spa-Francorchamps opnieuw niet goed uit de verf. Niet alleen zakte de Mexicaanse coureur van Red Bull Racing terug van de tweede naar de achtste plaats, maar daarnaast beïnvloedde de 34-jarige uit Guadalajara ook de race van teamgenoot Max Verstappen op een negatieve manier, zo vindt Jeroen Bleekemolen. Jan Lammers zag Verstappen daarnaast maximaliseren.

Op de startgrid in België waren de rollen bij Red Bull voor de verandering eens omgedraaid. Ditmaal was het Verstappen, zij het door een gridstraf, die de race vanaf P11 moest aanvangen, terwijl Pérez een plekje op de eerste startrij had. Toch waren de verhoudingen aan de finish weer hersteld en eindigde Verstappen op een mooie vijfde plaats, wat door de diskwalificatie van racewinnaar George Russell de vierde plek zou worden. Pérez zakte uiteindelijk zelfs terug naar P8.

In de Formule 1-podcast van de NOS stelde Bleekemolen, die op het moment van opnemen nog niet op de hoogte was van de beslissing van Red Bull om voor de rest van het seizoen vast te houden aan Pérez, dat de dagen van van de Mexicaan bij de kampioensformatie nu wel zijn geteld. Dat hij ver terugzakte tijdens de race was daarin niet het enige probleem, zo concludeert Bleekemolen, die Pérez zelfs een verwijt maakt.

'Ik vind dat hij in de race voor Max (Verstappen, red.) ook best wel veel verpest heeft', begint de 42-jarige autocoureur. 'Hij reed voor hem, Russell zat er weliswaar nog tussen, maar hij hield gewoon de boel op. Hij was niet snel genoeg en ze konden hem niet inhalen, dus ook Verstappen kon dat niet. Uiteindelijk hadden ze daar ook handiger mee om moeten gaan', richt Bleekemolen zijn pijlen daarnaast ook op Red Bull.

Tekst gaat na de afbeelding verder.

max verstappen zondag belgie 2024 sergio perez
Pérez reed rondenlang voor Russell en Verstappen uit en dat kostte de Nederlander bijzonder veel tijd. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Verstappen kon niet harder

In de slotfase was Verstappen duidelijk sneller dan Ferrari-coureur Charles Leclerc, die even daarvoor zijn derde plaats kwijt was geraakt aan de sterk opkomende Oscar Piastri. Toch lukt het Verstappen niet om het voorbeeld van de McLaren-coureur te volgen en hij zou in het spoor van de Monegask over de finish komen. Wel eindigde de Nederlander voor zijn titelrivaal Lando Norris en hij liep in een weekend waarin hij vooral de schade moest beperken zelfs uit op zijn Britse opponent. Als hem de vraag gesteld wordt of die wetenschap er wellicht voor heeft gezorgd dat Verstappen niet voorbij Leclerc ging, is Lammers duidelijk.

'Als Max iemand in kan halen, dan haalt hij hem in', reageert de voormalig F1-coureur stellig. 'Vierde worden, in plaats van derde? Wat denk je zelf? Natuurlijk niet. Het feit dat hij het niet deed, wil gewoon zeggen dat het niet ging of dat er te veel risico genomen had moeten worden en dat is natuurlijk ook onverstandig', sluit Lammers af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws