Kalff verdedigt prestaties Pérez: 'Uiteindelijk is Verstappen de Schumacher van deze periode' Opinie
Opinie

Kalff verdedigt prestaties Pérez: 'Uiteindelijk is Verstappen de Schumacher van deze periode'

Kalff verdedigt prestaties Pérez: 'Uiteindelijk is Verstappen de Schumacher van deze periode'

Sergio Pérez kreeg de afgelopen races veel kritiek op zijn tegenvallende prestaties. Het contrast met teamgenoot Max Verstappen is opnieuw bijzonder groot te noemen, maar dat is volgens analisten Kees van de Grint en Allard Kalff ook niet zo vreemd. Aan de hand van een anekdote uit de tijd van een andere wereldkampioen legt laatstgenoemde uit waarom niet.

Ook in België wist Pérez allerminst te imponeren, met de achtste plaats, wat later P7 werd door de diskwalificatie van racewinnaar George Russell, kon de Mexicaan onmogelijk tevreden zijn. Van de Grint is het echter niet helemaal eens met de kritiek op de teamgenoot van Verstappen. 'Ik vond dat hij het de afgelopen twee races niet verkeerd heeft gedaan. Ik denk dat er niet veel meer in die auto zit en hij is nu eenmaal niet zo goed als Verstappen', neemt de voormalig bandenexpert het in het Viaplay-programma In de Slipstream enigszins op voor Pérez.

Kalff vergelijkt Verstappen met Schumacher

Voordat Van de Grint zijn verhaal af kan maken, wordt hij onderbroken. 'Mag ik een verhaaltje vertellen?', vraagt Kalff zijn collega om toestemming. Na die te hebben gekregen, maakt de autocoureur een flinke sprong terug in de tijd, naar de periode van een andere groot kampioen, Michael Schumacher, om precies te zijn. 'Ik heb namelijk een déjà vu.'

'In 1992, het eerste jaar dat in de F1 werkte, reed Michael Schumacher bij Benetton', begint Kalff vervolgens met zijn verhaal. 'Martin Brundle kon hem redelijk bijhouden, maar moest aan het einde van het jaar plaatsmaken. Toen kwam Riccardo Patrese. De auto was sneller en beter te rijden, maar Patrese scoorde nog niet de helft van de punten van Schumacher. Hij klaagde alleen maar dat de auto was gebouwd voor Schumacher', ziet Kalff een overeenkomst met de Red Bull-teamgenoten van Verstappen.

Kalff stelt dat ook de volgende teamgenoten van Schumacher, waaronder ook Jos Verstappen, alleen maar liepen te klagen over de Benetton-bolide. 'Uiteindelijk is Max Verstappen de Schumacher van deze periode. Max is zo goed, dat hebben wij alleen niet door. Als wij dat roepen, dan worden wij namelijk al beticht van het ophebben van een oranje bril. Max is gewoon uniek. Dus wie daarnaast zit, maakt helemaal niet uit. Diegene komt gewoon drie, vier, vijf tienden tekort. Of dat nu Pérez, Ricciardo, Lawson of Tsunoda is, dat haalt niks uit', lijkt Kalff het met zijn verhaal ook op te nemen voor de Mexicaanse teamgenoot van Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws