F1TV-commentator roemt prestatie Verstappen: 'Later wordt dit pas duidelijk' Opinie
Opinie

F1TV-commentator roemt prestatie Verstappen: 'Later wordt dit pas duidelijk'

F1TV-commentator roemt prestatie Verstappen: 'Later wordt dit pas duidelijk'

Dat Max Verstappen eigenlijk altijd alles uit de auto haalt, is intussen bekend. Vaak zagen we de Nederlander met grote voorsprong winnen, maar nu zijn RB20 niet meer de snelste auto is, moet de Nederlander uit een ander vaatje tappen. Lando Norris en zijn MCL38 zijn namelijk momenteel duidelijk te snel. De Brit is dan ook aan het jagen op Verstappen in het kampioenschap. Toch ziet Alex Jaques, commentator bij F1TV, dat Verstappen constant presteert. Volgens Jaques is de huidige houding van Verstappen een toevoeging aan zijn kwaliteiten.

In Singapore werd al snel duidelijk dat Norris onnavolgbaar was. De Brit was in de race sneller dan wie dan ook, en kwam dan ook twintig seconden eerder over de streep dan Verstappen. Toch benadrukt Jaques dat we de prestatie van de drievoudig wereldkampioen niet moeten onderschatten. 'Hier zien we zijn kwaliteit om een weekend op te bouwen. Laten we ook eerlijk zijn; ondanks dat hij al zo lang niet gewonnen heeft, gaat hij heel erg rustig met de situatie om,' stelt de commentator. 'McLaren wint voor het eerst sinds 2012 twee races op rij. Dat is niet makkelijk voor Verstappen, die vorig jaar zo ongelooflijk dominant is geweest.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

F1TV-commentator ziet briljante Verstappen: 'Dit was een uitmuntende prestatie'
Verstappen in actie in Singapore.

'Hij moet ineens accepteren dat tweede het beste resultaat mogelijk is. Hij viert bijna dat hij tweede wordt. Kijk naar Sainz en Leclerc, die allebei een auto hadden om tweede mee te worden, maar werden zesde,' vervolgt de Britse commentator in de podcast Drive To Wynn. 'Verstappen kan dat niet laten gebeuren. Hij weet welke kant dit op gaat. Ik denk dat Max heel tevreden is met dit resultaat. Hij kan niet nog een keer zo’n weekend hebben als Monza. Dus ja, echt een heel knap resultaat van hem. Hij zal er oprecht blij mee zijn.'

Nieuwe situatie

De McLaren is de Red Bull dit jaar voorbijgestoken in pure snelheid. Volgens Jaques is het knap hoe Verstappen met deze veranderende situatie omgaat. 'Het is voor hem een nieuwe situatie. Als hij nu nog een keer wint, kan dat de genadeklap zijn. Het is een nieuw pakket dat hij moet beheersen. We gaan pas echt beseffen hoe knap dat is zodra hij bij het einde van zijn carrière aankomt. Misschien kan Red Bull in Austin weer van zich afbijten.' Verstappen zit al sinds de Grand Prix van Spanje zonder een overwinning. De laatste keer dat Verstappen zo lang zonder overwinning zat, was in 2020.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws