Doornbos spreekt Verstappen tegen: 'Dat betekent dat je de auto niet meer onder controle hebt' Opinie
Opinie

Doornbos spreekt Verstappen tegen: 'Dat betekent dat je de auto niet meer onder controle hebt'

Doornbos spreekt Verstappen tegen: 'Dat betekent dat je de auto niet meer onder controle hebt'

Robert Doornbos is het niet eens met de bewering van Max Verstappen dat hij de bocht nog wel zou hebben gehaald ondanks zijn blokkerende wielen in het gevecht met Lewis Hamilton. De Ziggo-analist stelt namelijk dat dit de coureur van Red Bull Racing nooit zou zijn gelukt en hij laat zich vervolgens iets gedetailleerder uit over het incident tussen beide kemphanen.

Het was afgelopen zondag niet de race van Verstappen. Vrijwel alles zat tegen en dat leidde tot frustraties bij de Nederlander, die over de boordradio meerdere malen uithaalde naar zijn team. De drievoudig wereldkampioen stelde in de race dat hij, ondanks de fouten van Red Bull, probeerde om nog wat van de race te maken en een podiumplaats leek zeker haalbaar. Maar dan moest hij wel een weg langs zijn titelrivaal van drie seizoenen geleden zien te vinden. En dat ging niet zo eenvoudig als de WK-leider waarschijnlijk had gehoopt en had tot gevolg dat Verstappen een actie in moest zetten, waarbij hij uiteindelijk zelf het grootste slachtoffer werd.

De wedstrijdleiding oordeelde dat er sprake was van een race-incident. Verstappen schoof de schuld echter in de schoenen van Hamilton en daar kan Doornbos zich echter niet in vinden. 'Max zat niet echt lekker in de wedstrijd', reageert de analist in het Ziggo-programma Crashen in de Keuken op het verwijt van Verstappen. 'Ik vond het niet Max (Verstappen, red.) in de race. Hij was niet wanhopig, maar wel geïrriteerd. Als je zo hoog in de emotie zit, dan ga je andere beslissingen nemen. En hij had haast, want hij moest snel naar voren. Over het vuil een achterligger inhalen en dan nog erin duiken, het was een beetje over de limiet', is Doornbos duidelijk over het aandeel van Verstappen in het incident.

Dat neemt echter niet weg dat ook Hamilton volgens Doornbos meer had kunnen doen om een incident te voorkomen. 'Nou, op het moment dat Max met blokkerende wielen naast hem schiet, dan stuurt Lewis (Hamilton, red.) nog wel in om de bocht te halen. Hij had in principe even rechtdoor kunnen rijden en dan kunnen insturen', wijst Doornbos de 'fout' van Hamilton aan.

Doornbos spreekt Verstappen tegen

Vanwege de blokkerende wielen zijn velen ervan overtuigd dat Verstappen de bocht hoe dan ook niet zou hebben gehaald. Ook Doornbos twijfelt daar geen moment aan. 'Als iemand al met blokkerende wielen aan komt glijden, dan betekent dat dat je de auto niet meer onder controle hebt', stelt de voormalig F1-coureur. 'Hij had de bocht dus nooit gehaald.'

Presentator Rob Kamphues probeert Doornbos nog even op andere gedachten te brengen door te stellen dat Verstappen pas vrij laat zijn wielen blokkeerde, maar dat verandert volgens de oud-coureur verder niks. 'Ja, maar hij had de bocht echt niet meer gehaald', aldus Doornbos, die vervolgens nog geconfronteerd wordt met de uitspraak van Verstappen. De Nederlander geeft aan de bocht wel degelijk gehaald te hebben zonder het contact. 'We zullen het nooit weten', is de korte reactie van Doornbos.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws