Voormalig teambaas haalt hard uit naar Verstappen: 'Dat was beschamend' Opinie
Opinie

Voormalig teambaas haalt hard uit naar Verstappen: 'Dat was beschamend'

Voormalig teambaas haalt hard uit naar Verstappen: 'Dat was beschamend'

Gian Carlo Minardi heeft hard uitgehaald naar Max Verstappen. De voormalig F1-teambaas vindt dat de Red Bull Racing-coureur zich nooit zo had mogen laten gaan over de boordradio. Daarnaast had de drievoudig wereldkampioen een straf verdiend voor zijn actie op Mercedes-coureur Lewis Hamilton, zo vindt de 76-jarige Italiaan.

Red Bull begon met drie dubbelzeges in de eerste vier wedstrijden nog uitstekend aan 2024, maar inmiddels is de kampioensformatie gepasseerd door McLaren en ook Mercedes en Ferrari zijn zienderogen dichterbij gekomen. Deze verandering heeft er volgens Minardi toe geleid dat Red Bull nu steeds vaker op problemen stuit. Niet alleen de bolide is inmiddels niet langer snel genoeg, ook bij de coureurs begint de dalende vorm door te werken.

'Aan de ene kant heb je een coureur die eigenlijk afwezig is', doelt de oud-teambaas op zijn eigen website op de tegenvallende prestaties van Sergio Pérez. 'En aan de andere kant is er een zeer nerveuze Verstappen, die een zeer gevaarlijke manoeuvre maakte die een exemplarische straf verdiende. In het gevecht met Hamilton beging hij een overtreding (en niet de eerste dit jaar) die een drievoudig wereldkampioen onwaardig is', legt Minardi de schuld duidelijk bij Verstappen.

Tekst gaat na de afbeelding verder.

max verstappen lewis hamilton hongarije 2024
Verstappen en Hamilton kwamen elkaar in Hongarije meerdere keren tegen op de baan. Bij deze actie liep het nog goed af, bij een moment later in de race was er contact dat Verstappen bijna zijn race kostte. 

De Italiaan is echter nog niet klaar en de 76-jarige uit vervolgens nog meer kritiek op Verstappen. 'Het is vooral beschamend om die teamradio te horen richting zijn eigen team dat hem de afgelopen drie seizoenen een onverslaanbare auto heeft geleverd. Hij heeft een belangrijke voorsprong van 76 punten op Norris, die hij op de baan moet behouden. Hij kan en mag zichzelf niet toestaan om zo te vloeken', aldus Minardi.

Juiste keuze McLaren

McLaren maakte in Hongarije geen al te beste indruk met de controversiële teamorders, die Oscar Piastri zijn eerste F1-zege opleverde. Het Britse team haalde Lando Norris, die op P2 reed, eerder naar binnen voor een verse set banden dan raceleider Piastri. Door die keuze wist Norris voor zijn teamgenoot te komen. McLaren verzocht de Brit echter om zijn jongere teamgenoot weer voorbij te laten. Na het zoveelste verzoek gaf de winnaar van de Grand Prix van Miami daar uiteindelijk gehoor aan. Het Britse team ontving veel kritiek op deze beslissing, maar Minardi is van mening dat het team juist heeft gehandeld.

'Dankzij een 'twijfelachtige' undercut, haalde Norris zijn teamgenoot in. Maar op dat moment beschermde hij het team tegen aanvallen van Red Bull en Mercedes', herhaalt de Italiaan de uitleg van McLaren. 'Vanaf dat moment waren er veel discussies tussen de teams en coureurs, maar naar mijn mening werd de juiste beslissing genomen. Norris gaf de leiding terug aan zijn teamgenoot, die zijn eerste overwinning in de F1 behaalde. McLaren vecht vooral voor de constructeurstitel en niet zozeer voor de coureurstitel', sluit Minardi af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws