Overzicht tijden Grand Prix van Mexico 2024 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Mexico 2024

Overzicht tijden Grand Prix van Mexico 2024

De Grand Prix in Austin trapte het (Latijns-)Amerikaanse drieluik af en na de race op het Circuit of the Americas reist het Formule 1-circus direct door naar Mexico-Stad voor de Grand Prix van Mexico. Wederom zal de Nederlandse kijker wat langer op moeten blijven om alle sessies te volgen, al is er dit keer geen sprintrace. Het weekend begint op vrijdag 25 oktober en de eerste sessie zal om 20:30u Nederlandse tijd verreden worden.

Red Bull Racing begon de triple header met een updatepakket en liet in Austin zien dat dat pakket wel degelijk aanslaat. Hoewel de Oostenrijkse renstal twee onderdelen op de auto heeft geüpdatet, zag het er zeker naar uit dat de RB20 een stuk stabieler is. Tijdens de race op zondag in Texas kampte Max Verstappen nog wel met wat overstuur, maar de kampioensformatie vond de progressie die ze wist te boeken behoorlijk positief. Ook Verstappen voelde zich comfortabeler in de auto en wist de sprintrace te winnen en derde te worden in Austin.

Tijdens de race vocht hij met titelrivaal Lando Norris, die hij in de slotfase van de race achter zich moest zien te houden. De Brit viel aan, maar haalde Verstappen buiten de baan in, waardoor Norris een vijfsecondenstraf kreeg. Verstappen liep daardoor een klein beetje uit in het kampioenschap, wat voor hem erg positief is. Er zijn nog vijf races te gaan, en de eerstvolgende locatie is Mexico, de thuisrace van Sergio Pérez. Vanwege het tijdsverschil zijn de sessies net als in de Verenigde Staten laat, maar is er dit keer geen sprintrace.

Tijdschema Grand Prix van Mexico 2024

Sessie Dag  Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 25 oktober 20:30u - 21:30u
Tweede vrije training Vrijdag 25 oktober 00:00u - 01:30u
Derde vrije training Zaterdag 25 oktober 19:30u - 20:30u
Kwalificatie Zaterdag 25 oktober 23:00u - 00:00u
Grand Prix (71 ronden) Zondag 26 oktober 21:00u - 23:00u

Geruchten over aankondiging Pérez gaan nog rond

Onlangs kaartte Formule 1-journalist Joe Saward aan dat hij had gehoord in de paddock dat Pérez in Mexico zijn pensioen aan zou kondigen. Dat zou volgens de geluiden in de geruchtenmolen een 'zachtere exit' opleveren dan een ontslag van Red Bull, en zou het verhaal ook 'minder erg' maken tegenover de sponsoren van Pérez. In de laatste dertien races is de Mexicaan slechts een enkele keer in de top zes geëindigd. Ook teambaas Christian Horner voert de druk nu op, hij blijft aangeven dat Pérez meer punten moet scoren.

Ondertussen heeft Liam Lawson behoorlijk geïmponeerd tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten, waar hij als laatste moest starten, maar in de punten wist te eindigen. Helmut Marko bevestigde tegenover Motorsport Magazin dat de laatste weekenden tot het einde van het seizoen een shootout zouden vormen voor Yuki Tsunoda en Lawson, die zichzelf konden bewijzen voor 2025, of zelfs voor het zitje naast Max Verstappen. Visa Cash App RB vecht met Haas om de zesde plek in het kampioenschap, de Amerikaanse renstal haalde RB in Austin in en staat er nu twee punten voor.

Pakt Ferrari Red Bull in de constructeurs?

Niet alleen Haas heeft een sprong gemaakt in het kampioenschap, ook Ferrari. Met de één-twee in Austin heeft Ferrari een groot deel van het gat met Red Bull in het constructeurskampioenschap kunnen dichten. De Italiaanse renstal staat acht punten achter de kampioensformatie, en kan in Mexico, als beide rijders meer punten scoren dan Verstappen en Pérez, op de tweede plek in het kampioenschap terechtkomen. Als dat gebeurt, is McLaren ook niet ver weg meer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws