Mike Elliott, de technisch directeur van Mercedes, sluit niet uit dat er een conceptwijziging komt voor de W14, maar tegelijkertijd wordt er ook niet uitgesloten dat de Duitse renstal doorgaat met het huidige concept. Volgens Elliott is het voor de achtvoudig constructeurskampioen belangrijk om alles goed te onderzoeken voordat er een keuze wordt gemaakt. Mercedes hoopt natuurlijk op de korte termijn goede resultaten te leveren, maar dat is momenteel niet het belangrijkste doel voor het team.
Mercedes had gehoopt om mee te kunnen doen in de strijd om de overwinningen. De renstal hield zich vast aan het concept dat in 2022 slechts één overwinning opleverde, maar dat werpt momenteel nog geen vruchten af. 'Ik denk dat we na Bahrein moesten accepteren dat we niet waren waar we wilden zijn, dat we moesten kijken naar alle dingen die onze auto vormen en moesten uitzoeken wat we anders konden doen', geeft Elliott aan op het YouTube-kanaal van Mercedes. 'Er is een aanzienlijk gat naar de teams vooraan.'
Hoewel het concept van de auto dus ter discussie staat, wil Mercedes het niet direct opgeven. Het team wil nog altijd performance toevoegen aan het huidige concept van de W14. 'We kijken ook in de simulator of we onze pijlen op de juiste dingen richten, of we de aerodynamica in de juiste richting duwen. We kijken naar de mechanische afstelling van de auto, zijn er dingen die we missen? Wat kunnen we nog meer aan de auto toevoegen dat performance zal opleveren? En we proberen dat zo snel mogelijk te doen, omdat we terug willen naar de top.'
Elliott: 'Nog moeilijk om een trend te zien'
Voor de Grand Prix van Australië hoopt Mercedes natuurlijk op betere resultaten. De posities waar Lewis Hamilton en George Russell zullen finishen, zijn echter ondergeschikt aan het doel van Mercedes. 'Ons belangrijkste doel op dit moment is om door te blijven leren. We hebben pas twee races gehad. Het is echt moeilijk om daar een trend in te zien uit. Laten we hopen dat we nog een kleine stap vooruit kunnen zetten, een beetje competitiever kunnen worden en de leercurve kunnen vinden die ons op de lange termijn verder zal helpen', aldus Elliott.
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties