Windsor beantwoordt vraag over Red Bull: 'Dat is wel makkelijk om te zeggen nu' Opinie
Opinie

Windsor beantwoordt vraag over Red Bull: 'Dat is wel makkelijk om te zeggen nu'

Windsor beantwoordt vraag over Red Bull: 'Dat is wel makkelijk om te zeggen nu'

Voormalig Formule 1-teammanager Peter Windsor krijgt de vraagt of Red Bull Racing nu uit elkaar aan het vallen is, maar Windsor denkt dat het wel meevalt. Het is volgens hem duidelijk dat Red Bull goede bouwstenen heeft en niet zomaar ineenstort, ook niet nu Adrian Newey is vertrokken en Jonathan Wheatley aan het einde van het seizoen weggaat.

'Is Red Bull Racing nu aan het instorten?' lees Windsor hardop voor. Dat is de vraag die hij krijgt tijdens zijn livestream op zijn YouTube-kanaal. Hij denkt even na, maar weet het antwoord eigenlijk wel. 'Het is wel makkelijk om dat (dat Red Bull instort, red.) te zeggen: Newey vertrekt, het drama rond Pérez, Max die mogelijk vertrekt, Jonathan Wheatley vertrekt, andere engineers zijn al weggegaan, Red Bull zit in een andere fase van het bedrijf betreffende de eigenaren... Maar, nee dat denk ik niet', zegt Windsor.

De Brit somde op wat er in de afgelopen tijd allemaal is gebeurd bij de Oostenrijkse renstal. Het meest recente nieuws is dat haar sportief directeur aan het einde van het jaar vertrekt bij Red Bull. Dan volgt er voor hem een periode van gardening leave, waarna hij aan de slag gaat als teambaas bij Audi. 'Ik denk dat het nog steeds een heel goed team is en dat het een team is met zeer goede bouwstenen die een goede fundering zijn', gaat Windsor verder, die niet denkt dat het vertrek van die paar mensen iets dramatisch hoeft te betekenen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen zondag belgie gianpiero lambiase
Windsor verwacht niet dat Red Bull opeens instort.

'Christian heeft behoorlijk goed werk geleverd'

Op het gebied van het team en de getalenteerde mensen die daar nog steeds werken, zal het wel meevallen, denkt Windsor. Hoe het gaat met het sportieve gedeelte, dus wat er op de baan gebeurt, is nog afwachten. Niet zozeer vanwege wat er gaande is achter de schermen, maar omdat er nieuwe reglementen aankomen. Hoe de teams ervoor staan in 2026 is natuurlijk nog even afwachten. 'Het enige dat zou kunnen gebeuren is dat Red Bull er genoeg van heeft en zich terugtrekt uit de sport, maar dat zou altijd kunnen gebeuren', zegt Windsor.

'Lawrence Stroll zou morgen ook kunnen zeggen: ik ga dit niet langer doen. Dat is altijd het risico als het team een andere eigenaar heeft. Christian (Horner, red.) heeft behoorlijk goed werk geleverd door een commerciële infrastructuur rond het team op te bouwen. De sponsoren van Pérez zijn daar een goed voorbeeld van, om het team minder afhankelijk te maken van het merk Red Bull. Ik denk dat ze prima zullen overleven als Red Bull besluit de stekker eruit te trekken.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Windsor beantwoordt vraag over Red Bull: 'Dat is wel makkelijk om te zeggen nu'
Windsor looft Horner voor het opbouwen van een commerciële infrastructuur.

Welke stap gaat Red Bull zetten na de zomerstop?

De Oostenrijkse renstal wil de zomerstop in ieder geval gebruiken om een aantal dingen te analyseren uit de eerste seizoenshelft. Verstappen staat nog steeds aan kop in het klassement, en Red Bull heeft nog steeds een voorsprong van 42 punten in het constructeurskampioenschap. Het Formule 1-seizoen zet zich eind augustus voort op Zandvoort, en dat is ongetwijfeld een race die Verstappen graag wil winnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws