'Verrassend dat Mercedes niet de richting van Red Bull en Ferrari heeft gevolgd' Opinie
Opinie

'Verrassend dat Mercedes niet de richting van Red Bull en Ferrari heeft gevolgd'

'Verrassend dat Mercedes niet de richting van Red Bull en Ferrari heeft gevolgd'

Gary Anderson vindt het verrassend dat Mercedes stug vasthoudt aan het eigen concept en niet meer kijkt naar Red Bull Racing en Ferrari. Dat schrijft de voormalig technisch directeur van Jaguar en Jordan op The Race. Anderson ziet dat Mercedes liever klaagt over anderen en tegelijkertijd hoopt dat ze een 'magische oplossing' vinden.

De Britse techneut beschrijft als eerste waar de W13 van Mercedes wel sterk is. 'In Hongarije, waar Mercedes pole had, heb je veel lange 180 graden-bochten. Als je dat als iets positiefs bekijkt, lijkt het erop dat de auto behoorlijke grip produceert als er tijd is om te settelen. De meeste andere circuits hebben kortere bochten, dus het lijkt erop dat de meeste problemen bij het ingaan van de bocht zitten.'

Of dat door het concept van de auto komt, kan Anderson niet met zekerheid zeggen. Een bepaalde instabiliteit van het remmen kan wel een rol spelen bij de problemen bij het ingaan van een bocht. 'Voor de coureur is het remmen en het ingaan van de bocht waar ze hun vertrouwen krijgen en dit is wat hen in staat stelt om de bochtsnelheid op te bouwen.' Kortom: de coureurs slagen er nu niet in om dat vertrouwen te krijgen.

Mercedes houdt vast aan F1-concept W13

Anderson ziet het grootste probleem vooral in het feit dat Mercedes niet begrijpt waarom de W13 veel wisselingen van snelheid kent op verschillende banen. 'Dat is een probleem dat al lang duidelijk is en het is een verrassing dat Mercedes niet de richting van Red Bull en Ferrari heeft gevolgd door ofwel een deel van de vloerrand te openen of een detail van de vloerrand te veranderen om een soort ​​tunnel op te nemen.'

'Soms lijkt het alsof Mercedes maar al te graag vasthoudt aan wat het heeft en hoopt dat het een magische oplossing vindt', gaat Anderson verder. 'En terwijl dat aan de gang is, klagen ze daarover en over hoe de anderen een grijs gebied in de regelgeving moeten hebben uitgebuit dat hen in staat heeft gesteld om te leven met de problemen', besluit de Engelsman kritisch.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws