Tung houdt rekening met 'verrassende comeback' van geplaagd team Opinie
Opinie

Tung houdt rekening met 'verrassende comeback' van geplaagd team

Tung houdt rekening met 'verrassende comeback' van geplaagd team

Ondanks de tegenvallende resultaten is Ho-Pin Tung van mening dat Red Bull Racing vast moet houden aan Sergio Pérez. De Nederlandse autocoureur realiseert zich dat de prestaties van de Mexicaan bij lange na niet aan de verwachtingen van het Oostenrijkse team voldoen, maar volgens de 41-jarige uit Velp is er momenteel ook geen goed alternatief aanwezig.

Waar veel kenners zich in de afgelopen weken hardop afvragen waarom Pérez nog altijd in de tweede Red Bull naast Max Verstappen plaats mag nemen, daar denkt Tung juist dat dit een logische keuze is. De Nederlandse coureur, die onder de Chinese vlag racet, legt uit waarom hij de Oostenrijkse renstal aanraadt om Pérez voorlopig te behouden.

'Er is veel speculatie over Pérez en of hij vervangen moet worden. Persoonlijk zou ik hem laten zitten. Je weet wat je aan hem hebt en er is geen duidelijke vervanger', schrijft Tung in zijn preview voor Nu.nl. 'Daarnaast staat Red Bull ook nog steeds aan de leiding van het constructeurskampioenschap. Natuurlijk presteert hij ondermaats, dat zal hij zelf ook inzien. Maar ik denk dat je ook moet kijken hoeveel vertrouwen hij in de auto heeft. Je ziet momenteel dat dat een probleem is bij hem en als de onderlinge verschillen dan zo klein zijn valt het meteen erg op', stelt Tung.

Tekst gaat na de afbeelding verder.

Tung houdt rekening met 'verrassende comeback' van geplaagd team
Tung raadt Red Bull aan om Pérez voorlopig te laten zitten. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Geen vervanger

Pérez wordt volgens Tung momenteel ook enigszins geholpen door het gebrek aan goede vervangers. 'Waarschijnlijk is dat zijn redding. Daarnaast is er natuurlijk absoluut geen garantie dat een andere coureur het beter zal doen in de huidige auto. Daarbij is het ook de vraag wie nou precies de keuzes maakt binnen Red Bull. Als Helmut Marko het alleen voor het zeggen had, dan had Liam Lawson waarschijnlijk al in de auto gezeten. Dat lijkt me voor de lange termijn de beste vervanger, al gooi je hem wel in het diepe naast Verstappen', weet Tung. 'We hebben in het verleden al een aantal keren gezien hoe fout dat kan aflopen.'

Tung ziet Yuki Tsunoda echter wel als een goede optie, maar de 41-jarige denkt dat Red Bull hem bewust niet promoveert. 'Hij is in principe de beste optie en heeft het wat mij betreft ook verdiend om de kans te krijgen. Maar Tsunoda is sterk aan Honda gelieerd, dus zijn uiteindelijke toekomst ligt met het vertrek van Honda naar Aston Martin vanaf 2026 toch buiten Red Bull', verwacht Tung.

Tung houdt rekening met verrassing in Hongarije

Komend weekend zullen Red Bull, McLaren en mogelijk opnieuw Mercedes waarschijnlijk weer de dienst uit gaan maken, maar Tung voorspelt dat een ander team wel eens zou kunnen verrassen op de Hungaroring. 'Zowel de warme omstandigheden als de mogelijke regen, maar ook de lay-out van de baan en de hoogteverschillen in bochten zouden weleens de basis voor een verrassende comeback van Ferrari kunnen zijn', doet Tung een gewaagde voorspelling. 'We weten dat de Ferrari relatief zacht is geveerd, dat is op de Hungaroring daarom sowieso al een voordeel, plus dat dergelijke bloedhete weersomstandigheden of juist regen een zachtere auto ook beter liggen', aldus de autocoureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws