Professionaliteit van Verstappen in twijfel getrokken: 'Dat is teleurstellend' Opinie
Opinie

Professionaliteit van Verstappen in twijfel getrokken: 'Dat is teleurstellend'

Professionaliteit van Verstappen in twijfel getrokken: 'Dat is teleurstellend'

Nico Rosberg heeft kritiek geleverd op Max Verstappen, vanwege zijn instelling. De wereldkampioen van 2016 vindt dat Lando Norris zijn werk momenteel veel serieuzer neemt dan de Red Bull Racing-coureur, en omschreef het contrast in professionaliteit tussen beide titelkandidaten van 2024.

Rosberg stond er zelf ook om bekend dat hij flink in de details dook. In 2016 stopte de destijdse Mercedes-coureur met fietsen in de zomer, zodat hij een kilogram aan lichaamsgewicht kon verliezen. 'Ik wist dat ik niet op dieet kon gaan, omdat dat mentaal en fysiek te zwaar is midden in het seizoen. Dus ik stopte met fietsen om beenspieren te verliezen. Ik verloor een kilogram aan beenspieren in de zomer, en in Japan stond ik met drie honderdsten verschil op poleposition voor Lewis (Hamilton, red.). Die kilogram aan beenspieren waren zo'n vier honderdsten waard.'

Plan van Norris goedgekeurd

Een dag later pakte Rosberg vanaf poleposition zijn laatste zege, waarna hij aan tweede plekken genoeg had om de titel uit het vuur te slepen. Gezien de routine van Rosberg, is het niet vreemd dat hij ook pleit voor een professionele benadering bij de coureurs van 2024. Norris eindigt daarbij met betere rapportcijfers dan Verstappen.

Lando Norris voldoet aan de eisen van Rosberg. 'Als we dit weekend bijvoorbeeld erbij pakken: zijn bedtijd was dit weekend 23:05 uur. Niet 23:00 uur, maar 23:05 uur', zo omschrijft de Duitser bij Sky Sports F1 dat het schema van Norris met wetenschappelijke benadering is opgesteld. 'Hij moest om 8:05 uur wakker zijn, en zijn ontbijt stond al vast. Het was al precies bepaald wat hij moest eten. Het is hyper-professioneel, en dat is goed om te horen.'

Verstappen met vreemd slaapritme

Over Verstappen is Rosberg minder te spreken. 'Aan de andere kant heb je Verstappen. Hij zat tot drie uur 's nachts te simracen. Dat is een beetje teleurstellend. Dat laat zien dat hij er te zeer aan gewend is dat hij toch wel domineert', meent de enkelvoudig wereldkampioen. Verstappen kwam namens Team Redline in actie in de 24 uur van Spa-Francorchamps, en wist die race te winnen. De Nederlander racete eerder dit seizoen in Imola en Jeddah ook al in simraces tijdens de raceweekenden.

In beide weekenden wist hij de zege te pakken. In Imola reed hij echter geen stints in de nachtelijke uren, en in Jeddah vonden de races pas in de avond plaats, waardoor de coureurs allemaal een aangepast schema aanhielden. In Boedapest lag Verstappen dus pas laat te slapen, al reageerde hij eerder dit seizoen fel op kritiek over zijn simrace-activiteiten. Verstappen gaf zelf aan dat hij wel 7,5 uur geslapen had, ondanks de nachtelijke racesessie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws