Priestley verwacht dat Red Bull dichterbij gaat komen: 'Dit past veel beter bij de Red Bull' Opinie
Opinie

Priestley verwacht dat Red Bull dichterbij gaat komen: 'Dit past veel beter bij de Red Bull'

Priestley verwacht dat Red Bull dichterbij gaat komen: 'Dit past veel beter bij de Red Bull'

De strijd tussen Red Bull en McLaren lijkt de kant op te gaan vallen van het team met de papaya-gekleurde auto's, maar bij de coureurs is dit een ander verhaal. Hier heeft Max Verstappen namelijk de beste papieren om de titel in de wacht te slepen. Toch is nog niks beslist; met een achterstand van 52 punten voor Lando Norris is alles nog mogelijk. Marc Priestley, Brits journalist, verwacht dat het een spannend gevecht gaat worden, maar denkt wel dat Red Bull beter voor de dag gaat komen.

McLaren heeft momenteel een auto die op alle soorten circuits goed gaat. Volgens Priestley is dit cruciaal bij het ingaan van de laatste fase van het seizoen. 'McLaren ligt niet alleen voor in het constructeurskampioenschap, maar ook qua prestaties op de baan. Ze beschikken momenteel over een auto die oprecht beter is op alle circuits die we gehad hebben. Als dit zo blijft, gaat het echt ongekend spannend worden in de strijd tussen Lando en Max richting het einde van dit seizoen', omschrijft Priestley.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Priestley denkt dat gevecht om de titel in Abu Dhabi pas bepaald wordt: 'Heel dicht op elkaar'
Norris en Verstappen.

Volgens de journalist zit er wel een kanttekening aan de huidige situatie. Hij verwacht namelijk dat het team van Red Bull weer de aansluiting gaat vinden richting McLaren. 'Red Bull denkt een grote stap te hebben gemaakt in het begrijpen van hun auto, en we zijn recent ook op circuits geweest die duidelijk niet bij de RB20 passen', stelt Priestley. 'Nu komen we op de wat traditionelere banen, en dat zijn circuits die echt wat beter bij de Red Bull-bolide moeten passen.'

McLaren is overal goed

'Begrijp me niet verkeerd. De circuits gaan ook werken voor de McLaren, want die werken op het moment gewoon overal. Dat is de grote kracht van dat team', vervolgt Priestley op zijn eigen YouTube-kanaal. 'Wel denk ik dat Red Bull dus dichterbij gaat komen. Vooral als ze die problemen van voorgaande weekenden beter gaan begrijpen. Dan weten ze welke kant ze op moeten ontwikkelen.'

Ook al zou het team uit Milton Keynes het gat op de baan dichten, denkt Priestley nog steeds dat het heel spannend gaat worden in de strijd om de titel: 'Het gaat nog steeds heel krap worden. We krijgen natuurlijk ook een paar sprintraces, dus ook meer punten die te verdelen zijn. Als je Lando bent, moet je alles winnen. Dit kan gewoon aankomen op betrouwbaarheidsproblemen, maar bijvoorbeeld ook als iemand gewoon botte pech heeft. Dat is waar dit kampioenschap beslist gaat worden', concludeert Priestley.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws