Oud-teambaas voorspelt harde leerschool voor Bearman: 'Dit gaat een reality check worden' Opinie
Opinie

Oud-teambaas voorspelt harde leerschool voor Bearman: 'Dit gaat een reality check worden'

Oud-teambaas voorspelt harde leerschool voor Bearman: 'Dit gaat een reality check worden'

Haas-coureur Kevin Magnussen zit in Bakoe niet in de auto, omdat hij in Monza zijn twaalfde strafpunt op zijn licentie kreeg, en dus een raceschorsing krijgt opgelegd. Hierdoor maakt Oliver Bearman zijn tweede invalbeurt van het jaar. De jonge Brit reed al eerder dit jaar in de Ferrari van Carlos Sainz en deed dit voortreffelijk. Hij kwam in Jeddah namelijk als zevende over de streep. Aankomend weekend zit hij dus in de Haas. Volgens de voormalig teambaas van Haas, Günther Steiner, gaat dat een uitdaging worden voor Bearman.

Magnussen kende een prima race in Monza en scoorde zelfs een punt ondanks zijn tijdstraf. Zijn tijdstraf kreeg hij voor een optimistische inhaalactie op Pierre Gasly. Hiervoor kreeg hij twee strafpunten op zijn licentie, dit was zijn twaalfde, waardoor je automatisch een raceban krijgt. Bearman heeft voor volgend jaar een fulltime zitje bij Haas, daarom was de keuze voor een vervanger niet zo moeilijk, zo ziet ook Günther Steiner. 'Ollie was de logische keuze voor Haas, maar dit gaat wel een reality check worden voor hem', vertelt Steiner. 'In een Ferrari stappen is één ding, maar om dat in een auto te doen die niet voor podiums kan vechten, is weer iets heel anders', vervolgt de Italiaan in zijn column bij F1.com.

Jeddah

Bearman reed eerder dit jaar ook al een Grand Prix, toen in de Ferrari van Carlos Sainz, die wegens een blindedarmontsteking het weekend aan zich voorbij moest laten gaan. In Jeddah kende de Brit een fantastisch debuut, iets wat hem zeker heeft geholpen bij het vinden van een Formule 1-zitje in 2025. Steiner laat hier zijn waardering voor blijken. Volgens Steiner is het dan ook een goede zet van Haas om Bearman al kennis te laten maken met het team tijdens een raceweekend. 'Het is goed voor hem om al in deze auto te zitten voordat hij volgend jaar zijn fulltime-debuut gaat maken.'

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Oud-teambaas voorspelt harde leerschool voor Bearman: 'Dit gaat een reality check worden'
Oliver Bearman tijdens zijn debuut in Jeddah

Steiner liet zich ook nog uit over de strafpunten van zijn voormalig coureur Magnussen. Volgens Steiner was een raceschorsing bijna niet meer te voorkomen. 'Het was eigenlijk niet te vermijden dat hij voor het einde van het seizoen een raceschorsing ging krijgen. Hij zat constant al op het randje. Gaat hij er blij mee zijn? Nee. Was het onverwacht? Nee', stelt Steiner. 'Hij heeft eerder dit jaar al een paar keer dingen gedaan, die hij beter niet had kunnen doen. Het incident in Monza was niet erg, maar je krijgt de strafpunten als je een straf krijgt', concludeert de Italiaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws