Kravitz legt uit: 'Dat is waarom Verstappen wereldkampioen wordt' Opinie
Opinie

Kravitz legt uit: 'Dat is waarom Verstappen wereldkampioen wordt'

Kravitz legt uit: 'Dat is waarom Verstappen wereldkampioen wordt'

Sky Sports F1-verslaggever Ted Kravitz rekent erop dat Red Bull Racing definitief terug is, nadat het team in Austin een correctie aan de vloerrand introduceerde. Max Verstappen was twee dagen lang blij met het gevoel dat zijn RB20 hem gaf, en eindigde in de Grand Prix ondanks onderstuur voor Lando Norris. Ted Kravitz beoordeelt zijn landgenoot hard, en denkt dat Norris nog wat meer moet oefenen voordat hij klaar is om voor de wereldtitel te strijden.

Verstappen strijdt inmiddels voor zijn vierde wereldtitel. Bij zijn vorige drie kansen greep de Nederlander ook de hoofdprijs. 'Max is inmiddels ervaren. Hij weet hoe hij moet rijden, en hij weet hoe hij moet verdedigen. Hij weet ook hoe hij ervoor moet zorgen dat hij niet degene is die de straffen krijgt', zo vindt Kravitz dat de Red Bull-coureur heel gehaaid te werk ging in zijn aanvallende en verdedigende werk op het Circuit of the Americas.

Keerpunt voor Red Bull

McLaren heeft maandenlang een snellere auto gehad, maar Norris is er in die periode niet in geslaagd om het gat op Verstappen substantieel te dichten. Kravitz vreest dat de Britten hun kansen al verspeeld hebben. 'Red Bull is weer terug. Ze hebben hun problemen opgelost, en ze hebben een stap vooruit gezet. Dat is waarom Verstappen de wereldkampioen van dit jaar wordt', voorspelt de journalist van het Britse medium.

Er wordt sceptisch gereageerd op het statement van Kravitz, dat Red Bulls problemen definitief verleden tijd zijn. 'Ik weet dat Verstappen slechts derde eindigde, maar je kon aan de instelling van de mensen bij Red Bull, en aan de instelling van Max merken dat mij het gevoel gaf dat ze progressie geboekt hebben', concludeert Kravitz. 'Dat merkte je ook aan hoe Christian Horner overkwam. Ze hebben in die drie weken sinds Singapore iets gevonden. Ze zijn er nog niet helemaal, maar ze zijn wel al een heel eind.'

Titelstrijd ten einde?

Kravitz voelt zich gesterkt in zijn conclusie door de daguitslag. 'Max pakte punten op Lando, en dat voelde als een keerpunt. Ik denk dat het dal van Red Bull achter de rug is, ook al werden ze door twee Ferrari's verslagen.' De laatste keer dat Verstappen meer punten pakte dan Norris, was voor de zomerstop in België. De Limburger heeft inmiddels wel negen Grands Prix op rij niet meer gewonnen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

verstappen kampioen 2023
Is Verstappen op weg naar een vierde wereldtitel?

Ondanks die droogte, wordt de titelsituatie voor Norris steeds ingewikkelder. 'Het verschil per weekend blijft maar oplopen. Het was eerst ruim acht punten per weekend, en nu al meer dan elf punten per weekend. Ze zijn gewoon van een ander kaliber', zijn de harde woorden van Kravitz voor zijn landgenoot. ' Verstappen kan de situatie aan, en Lando Norris heeft nu weer geleerd dat hij nog meer moet oefenen voor hij de stier onder controle kan houden. Hij slaagde er niet in om Max de baas te zijn in Austin, maar hij kan hier wel van leren voor volgend seizoen.'

Straf Norris

Kravitz wilde ook niet al te veel woorden vuilmaken aan de klachten van McLaren over de tijdstraf voor Norris. 'De wedstrijdleiding houdt de sportieve reglementen aan. Iedereen kent de interpretatie van die regels, en op basis daarvan bekijken de stewards incidenten. Werd er een regel overtreden? Zo ja, wat is dan de straf, die daarbij hoort? Zo simpel is het eigenlijk. Lando haalt buiten het circuit in. McLaren mag dan wel zeggen dat Max ook buiten het circuit was, weliswaar nipt, maar de stewards kijken naar de regels.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws