Heeft Ricciardo nog een toekomst in de Formule 1? 'Tja, het houdt toch een keer op' Opinie
Opinie

Heeft Ricciardo nog een toekomst in de Formule 1? 'Tja, het houdt toch een keer op'

Heeft Ricciardo nog een toekomst in de Formule 1? 'Tja, het houdt toch een keer op'

Formule 1-analist en coureur Jeroen Bleekemolen noemt drie coureurs op de huidige F1-grid die volgens hem aan vervanging toe zijn. In tegenstelling tot Max Verstappen, die weer gewoon 'indrukwekkend' naar P1 reed op Suzuka, presteren deze drie coureurs niet naar behoren, en is het daarom hoogtijd om ander talent een kans te geven om zich te bewijzen in de koningsklasse.

Het was weer gewoon business as usual voor Verstappen tijdens het weekend in Japan, waarin de Limburger weer 'gewoon' naar de overwinning reed met een ruime twaalf seconden voorsprong op zijn teamgenoot op P2. Bleekemolen focust zich daarom in zijn column voor Formule1.nl op andere zaken, die zich 'in de schaduw van Max Verstappen' afspelen.

Hoewel het nog vroeg in het 2024-seizoen is, ziet de coureur en analist wel degelijk al een aantal coureurs op de Formule 1-grid die aan vervanging toe zijn. 'Is het niet te vroeg? Ja, qua aantal races misschien wel. Maar als je een bepaalde lijn ziet, hoe lang een coureur onder druk staat, geen resultaten boekt, geen toekomst meer heeft door zijn leeftijd, of een combinatie van dit alles, Tja, dan houdt het toch een keer op', schrijft Bleekemolen.

Is er nog een toekomst voor Ricciardo?

De F1-analist begint bij Daniel Ricciardo, van wie Bleekemolen toch verwacht dat hij nog wel eens voor een leuke verrassing kan zorgen tijdens het verdere seizoen. 'Maar Tsunoda is beter op dreef, Ricciardo staat onder druk en hij heeft door zijn leeftijd, 33 jaar, geen grote toekomst', aldus de analist. 'Als je dan iemand als Liam Lawson achter de hand hebt, die wél toekomst heeft en al heeft laten zien heus goede resultaten te kunnen boeken. Hoe lullig ook, maar ik zeg dan toch: vervang Ricciardo dan maar.'

Ook Logan Sargeant is al over de houdbaarheidsdatum heen volgens Bleekemolen, maar de Nederlandse coureur ziet wel waarom Williams aan de Amerikaan vasthoudt: 'Aan zijn stoeltje zit ook een financieel pakket vast.' Als derde en laatste vervangbare coureur noemt de Nederlander de Chinese Zhou Guanyu. 'Hij heeft het zo lastig, afgelopen weekend kwalificeert hij zich als laatste terwijl teamgenoot Valtteri Bottas het beter doet. Zo erg als bij Sargeant is het bij Zhou misschien allemaal niet, maar hij zorgt ook niet echt voor veel sportief succes tot nu toe.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws