Coronel blijft met vraagtekens achter na reactie Wolff: 'Daar sta ik van te kijken' Opinie
Opinie

Coronel blijft met vraagtekens achter na reactie Wolff: 'Daar sta ik van te kijken'

Coronel blijft met vraagtekens achter na reactie Wolff: 'Daar sta ik van te kijken'

Tom Coronel vindt dat George Russell van beide Mercedes-coureurs het sterkste reed. Lewis Hamilton leek de hele middag op de overwinning af te stevenen, maar had uiteindelijk een diskwalificatie van zijn teamgenoot nodig voor de zege. Coronel wijst aan dat Hamilton in de slotfase van de race opvallend slordig was.

Russell leek op een vierde of vijfde plek af te koersen in België, totdat hij op het slimme idee kwam om voor een éénstopper te gaan. De Brit hield zijn banden in leven, en kwam als eerste over de streep. 'Het was mega-verdiend', oordeelt Coronel over de overwinning, die George Russell uiteindelijk kwijt zou raken. 'Je zag hoe spannend het was. Iedereen dacht dat Lewis Hamilton hem met de DRS wel zou pakken. Je zag het ook aan het gezicht van Lewis, want Lewis had zoiets van: deze is van mij, ik heb dit slimmer gedaan. Uiteindelijk was dat niet zo.'

Coronel licht zijn kritiek op Hamilton ook toe. De Mercedes-coureur zat met vier ronden te gaan onder de achtervleugel van zijn duidelijk langzamere teamgenoot, maar wist nooit een serieuze aanval te plaatsen. 'Ik zag ook in de laatste vier of vijf ronden dat Lewis steeds wat te gretig was. Hij wilde er steeds te dicht achter zitten, en hij schoot steeds in de eerste bocht door. Hij miste de apex telkens met zo'n anderhalve meter. Daardoor had hij niet genoeg om hem met DRS in te kunnen halen', analyseert Coronel bij Viaplay.

Reactie Wolff

In eerste instantie pakte Mercedes een één-twee, maar dat was niet van het gezicht van teambaas Toto Wolff af te lezen. 'Daar sta ik van te kijken. Je wordt eerste en tweede', zegt Coronel in een reactie op een interview van Wolff, nog voordat Russell gediskwalificeerd werd. 'Dit is super voor je team. Je zou toch helemaal uit je plaat kunnen gaan', aldus Coronel. 'Ze zijn een beetje de underdog, waar we niet echt op focussen, maar stiekem zijn ze er toch wel. Niemand had dit kunnen voorspellen. Ik denk dat Toto Wolff nog steeds denkt: huh, is dit wel echt?' Dat bleek het uiteindelijk dus ook niet te zijn, al hield Hamilton de overwinning wel binnen het team.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws