Commentator Olav Mol vermoedt dat er meer aan de hand was bij het strategische schaakspel van Mercedes dan op het eerste gezicht het geval leek te zijn. Teambaas Toto Wolff oogde bij de finish niet bepaald gelukkig, en Mol kan zich de onvrede bij Lewis Hamilton - die uiteindelijk alsnog won - goed voorstellen. Hij denkt dat Hamilton bepaalde voorwaarden in zijn contract heeft staan, en Mol voegde daar meteen een typisch Britse verspreking aan toe.
Hamilton leek de Grand Prix van België compleet onder controle te hebben. Na ruim twee ronden was hij opgestoomd van de derde plek naar de leiding, en daarna kon niemand hem meer bedreigen, totdat teamgenoot George Russell opeens op een éénstopper gezet werd. De 26-jarige hield vol, en kwam als eerste over de streep, al zou hij later gediskwalificeerd worden omdat zijn auto niet aan de gewichtslimiet voldeed.
Waarom had Wolff een gezicht als een oorwurm?
Bij het Ziggo Sport Race Café wordt aangekaart dat haast iedereen verwachtte dat Hamilton zijn teamgenoot nog wel op het circuit zou gaan inhalen. 'Lewis er niet voorbij kwam?' zo reageert Mol op een opmerking van presentator Rob Kamphues. 'Je bedoelt dat Lewis hem niet voorbijging', zo vermoedt Mol dat Hamilton niet mocht aanvallen. 'Ik weet het zeker. Hij reed er zo makkelijk naartoe. Normaal gesproken is Toto Wolff na afloop altijd heel blij met zijn overwinning', zo stipt Mol aan dat Wolff niet bepaald blij keek bij de overwinning van zijn team.
De tekst gaat verder onder de afbeelding.
Mol vermoedt dat de onvrede van Wolff te maken heeft met de contractuele situatie. 'Ik interpreteer dit dat in het aflopende contract van Lewis Hamilton staat dat hij als achtvoudig wereldkampioen niet onderhevig zal zijn aan teamorders voor overwinningen.' Mol wordt er vervolgens door Doornbos op gewezen dat de Brit 'slechts' zeven wereldtitels heeft. 'Goed, ik ben geïndoctrineerd door de Britten', zo corrigeert Mol zijn fout.
Hamilton gepiepeld
Hamilton haalde na afloop flink uit naar het team, en leek zich verraden te voelen. 'Dit was niet echt een teamorder, maar hij riep na afloop wel dat ze hem binnenhaalden terwijl zijn banden het prima deden. Daarna wist hij dat hij geen éénstopper meer kon doen. Ik denk dat hij zich gepiepeld voelt.' Kamphues voegt toe dat iemand achter de schermen bij Ziggo naar alle boordradio's van Hamilton geluisterd heeft, en dat hij ook daadwerkelijk om een éénstopper gevraagd had.
Mol merkt op dat Hamilton zelf ook meerdere keren aangaf niet te willen stoppen. 'Russell doet als enige in de top acht een éénstopper en wint de wedstrijd. Dat scheelt je twintig seconden, en hij wint met een halve seconde voorsprong. Lewis heeft twee keer op de radio geroepen dat zijn banden goed waren. Dat is een hele nette manier om te zeggen dat je niet wil stoppen. Als hij dan na afloop roept dat ze hem naar binnenhaalden terwijl zijn banden goed waren, snap je dat hij zich gepiepeld voelde.'
De commentator pakt vervolgens het persbericht van Mercedes erbij, waarin staat dat de bandenslijtage lager was dan verwacht, waardoor de éénstopper mogelijk was. 'Het belangrijkste zinnetje staat onderaan. Bij George rekenden we op een vijfde plek (met een tweestopper, red.), en met Lewis moesten we Charles Leclerc coveren. Daarom hebben we hem naar binnengehaald, en hem belazerd', zo voegt Mol zijn eigen uitleg toe. 'Dat staat er niet bij', geeft hij voor de duidelijkheid aan.
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties