Button heeft ferme waarschuwing in huis voor Norris: 'Dat kan uit de hand lopen' Opinie
Opinie

Button heeft ferme waarschuwing in huis voor Norris: 'Dat kan uit de hand lopen'

Button heeft ferme waarschuwing in huis voor Norris: 'Dat kan uit de hand lopen'

Jenson Button heeft een waarschuwing in huis voor zijn landgenoot, McLaren-rijder Lando Norris. Het heeft te maken met de mentale weerbaarheid die elke Formule 1-coureur nodig heeft om goede prestaties te kunnen leveren. Na zijn derde plaats op Silverstone was de ontgoocheling erg groot bij Norris. De 24-jarige coureur eist meer van zichzelf en zijn team. Zijn reactie baart Button toch wat zorgen.

De winnaar van de Grand Prix van Canada beschikte ook op Silverstone over een snelle wagen. Mits een betere strategie zat er net als voor zijn teamgenoot Oscar Piastri een beter resultaat in. 'We moeten blijven werken als team. Ik moet in eigen boezem kijken en het gewoon doen lukken', reageerde Norris. Button moest toch wel schrikken van die woorden, die duidelijk een gevolg waren van teleurstelling over de uitslag.

Norris hard voor zichzelf

'Lando moet een beetje voorzichtig zijn met zijn emoties', waarschuwt Button bij Sky Sports F1. 'Hij was heel hard voor zichzelf na de laatste race. Dat kan heel gemakkelijk uit de hand lopen. We weten hoe belangrijk het is dat het in het hoofd goed zit. Hij is zo getalenteerd. Ik wil niet dat hij zodanig hard is voor zichzelf dat hij zich in de volgende race niet kan herpakken.' Dat zou zowel voor hem als McLaren inderdaad rampzalig zijn.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

136478_5b63a1348d37910050cf610c46b258b3
Button heeft een waarschuwing voor landgenoot Norris.

De Grand Prix van Hongarije komt er komend weekend al opnieuw aan. Bij McLaren willen ze zondag op de Hongaroring een Norris zien racen die fris zit in het hoofd. De opeenvolging van races laat hem niet toe om lang te treuren over het resultaat van de vorige Grand Prix. Het voordeel aan het feit dat er snel een nieuwe race aan komt, is het feit dat er dus snel een nieuwe kans komt om de zaken recht te zetten.

Button wijst op mentale spelletjes

Om dat te doen, zal het ook van belang zij om mentaal sterk te zijn. De mentale spelletjes die coureurs onderling voeren, maken immers deel uit van de sport. 'Je wil ook aan je tegenstanders niet laten zien dat je het moeilijk hebt', weet Button. 'Je wil die zwakte niet tonen. Het is mooi dat hij zo open is over zijn emoties. Dat is mooi voor ons, de kijkers. Ik denk gewoon aan de competitieve kant van de zaak.'

Voor de nog altijd relatief jonge Norris is het dus zaak om alles een plek te geven. Met een zelfkritische blik naar de dingen kijken, is op zich goed om er van te leren en zelf beter te worden. Het mag alleen ook niet te ver gaan. Vanaf vrijdag zal in de Grand Prix van Hongarije blijken of Norris de gebeurtenissen van Silverstone volledig achter zich heeft gelaten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws