Brundle: 'Piastri geeft niets om Norris' kansen op de titel' Opinie
Opinie

Brundle: 'Piastri geeft niets om Norris' kansen op de titel'

Brundle: 'Piastri geeft niets om Norris' kansen op de titel'

Voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle kijkt met veel interesse naar het team van McLaren. Brundle vertelt in zijn column bij Sky Sports over de strijd binnen het team uit Woking. Volgens de Brit geeft Oscar Piastri weinig om de titelstrijd van zijn teamgenoot Lando Norris. Piastri haalde Norris in tijdens de openingsronde van de Grand Prix van Italië, waardoor Norris nog een plek extra verloor aan Charles Leclerc.

Brundle zag dit ook en benadrukt dat Piastri 'niet veel geeft' om de kansen van Norris in het wereldkampioenschap. 'Dat kon je in Hongarije al duidelijk zien toen hij Norris op felle wijze passeerde in de eerste bocht', zo stelt Brundle. 'Piastri denkt eerst en vooral aan zichzelf. De racer in mij bewondert deze houding, want dat is de reden waarom Piastri kampioenschappen heeft gewonnen en nu in een winnende Formule 1-auto zit', beschrijft Brundle. Dat betekent niet dat Piastri helemaal niet aan het teamverband denkt, toch ziet Brundle de mentaliteit doorschemeren. 'Die racementaliteit en dat killer instinct zijn van groot belang.'

Als je beide McLaren-coureurs naast elkaar legt, zie je een verschil in die mentaliteit, aldus Brundle. 'Ik weet nog hoe ik in Hongarije zei: als het andersom was geweest, zou Piastri Norris dan weer de leiding terug hebben gegeven? Ik weet het echt niet', vertelt Brundle. 'Het enige wat ik weet, is dat er veel gewetenloze en egoïstische wereldkampioenen zijn die het niet hadden gedaan.' Volgens Brundle heeft Piastri dan ook maar weinig baat bij een wereldtitel van Norris. 'Het laatste waar hij gelukkig van zou worden, is als Norris wereldkampioen wordt in dezelfde auto.'

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Brundle over Mclaren: 'Piastri wil niet zien hoe Norris kampioen wordt in dezelfde auto'
Piastri op Monza.

'Dat hielp McLaren als team absoluut niet'

De houding van Piastri was ook duidelijk terug te zien in de manier waarop de Australiër de race in Italië aanving. Piastri pakte in bocht drie op agressieve wijze de leiding over van zijn teamgenoot. Volgens Brundle heeft dit McLaren de overwinning gekost. 'Dat was goed voor Piastri en Ferrari, maar het hielp McLaren als team absoluut niet', legt Brundle uit.

'McLaren verloor hiermee de controle over de race', Norris verloor hierdoor namelijk ook de tweede plek aan Charles Leclerc. Martin Brundle weet zeker dat het hier misging voor het team uit Woking. 'De coureurs van McLaren konden hierdoor niet meer samenwerken door bijvoorbeeld DRS te gebruiken of om hun belangrijkste concurrenten te destabiliseren', schetst Brundle.

Volgens Brundle is het essentieel dat de samenwerking binnen McLaren verbetert, zodat de titelkansen van Norris en McLaren vergroten. Dit is iets wat ook grotendeels ligt bij de teamleiding. Volgens Brundle moeten Andrea Stella en Zak Brown hiermee aan de slag, iets wat ook de heren zelf al hebben onderkend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws