Britse commentator Croft zag het misgaan tijdens GP Abu Dhabi 2021: 'De regels werden niet gevolgd' Opinie
Opinie

Britse commentator Croft zag het misgaan tijdens GP Abu Dhabi 2021: 'De regels werden niet gevolgd'

Britse commentator Croft zag het misgaan tijdens GP Abu Dhabi 2021: 'De regels werden niet gevolgd'

Intussen is Max Verstappen al drie keer wereldkampioen en lijkt hij onderweg naar zijn vierde titel. Titel twee en drie werden op dominante wijze gewonnen, maar de eerste was een van de meest controversiële titelgevechten ooit. Uiteindelijk trok de Nederlander op spectaculaire wijze aan het langste eind in Abu Dhabi, maar de storm rondom de eindfase van deze Grand Prix is nooit helemaal gaan liggen. David Croft, commentator bij Sky Sports, benadrukt dat er tijdens Abu Dhabi 2021 dingen zijn misgegaan. Ook verwacht hij dat de wereldkampioen van 2024 nog lang niet bepaald is.

Abu Dhabi 2021 leek een prooi te worden voor zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton, totdat enkele ronden voor het einde Nicholas Latifi in de muur terechtkwam. Verstappen kwam naar binnen voor zachte banden om in de laatste ronde Hamilton aan te vallen. Wedstrijdleider Michael Masi liet de auto's met een ronde achterstand passeren, maar hij stond dit alleen toe voor de auto's tussen Verstappen en Hamilton. Croft kijkt terug op dit bizarre moment. 'Het verhaal van Abu Dhabi 2021 is bizar, om meerdere redenen. Ik zou verbaasd zijn als zo'n verhaal ooit nog een keer voorkomt. De laatste ronde van de laatste race. Er was veel controversie rondom die race.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Britse commentator Croft over Abu Dhabi 2021: 'Regels werden daar niet gevolgd'
Max Verstappen na het winnen van zijn eerste wereldtitel

'Max zat in een situatie waarin... Oke, de regels werden niet gevolgd. Zes ronden voor het einde had hij geen kans, en ineens wel. Natuurlijk moet hij het dan nog steeds doen en die inhaalactie uitvoeren,' vervolgt Croft in gesprek met Amy Pejkovic op YouTube. 'Red Bull had een wonder nodig, en dat wonder kwam er. De regels werden gevolgd, maar wel door een oprechte fout. Ik ken Michael Masi al heel wat jaren. Het was geen complot, het was gewoon een oprechte fout. Sommige mensen vinden dat misschien niet plausibel, maar zo is het echt.'

2024 gaat nog spannend worden

De strijd in 2021 zal niet snel geëvenaard worden. Toch denkt de Britse commentator dat we in 2024 ook een spannend gevecht kunnen verwachten tussen Verstappen en McLaren-coureur Lando Norris. 'Ik was er in 2021 ook van overtuigd dat het tot aan de laatste race zou doorgaan. Dat zou dit jaar ook heel goed kunnen. Als Norris vanaf nu alles wint en Verstappen in alle races tweede wordt, dan zitten ze bizar dicht bij elkaar. McLaren heeft nu wel het juiste moment gekozen om teamorders te gaan gebruiken. De tijd begint namelijk nu echt te dringen', concludeert Croft over de titelstrijd dit jaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws