Lewis Hamilton heeft verheugd gereageerd op het feit dat Ralf Schumacher afgelopen week openlijk uit de kast durfde te komen. Volgens de Mercedes-coureur, die zich al jaren actief inzet voor een inclusievere sport, laat dit zien dat er langzaam stappen in de goede richting worden gezet. Desondanks denkt de zevenvoudig wereldkampioen dat de F1 meer zou kunnen doen om ervoor te zorgen dat mensen zich comfortabel voelen om dergelijke uitspraken te doen.
Afgelopen weekend maakte Schumacher via Instagram bekend dat hij al enige tijd gelukkig is met iemand van hetzelfde geslacht. Daarop ontving de broer van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher naar eigen zeggen vooral positieve reacties, waarvoor hij zeer dankbaar was. Hamilton is blij dat de Duitser nu wel de stap heeft durven zetten om er openlijk voor uit te komen.
'Ik weet niet of hij het gevoel had dat hij het in het verleden niet kon zeggen, maar het laat ook zien dat we eindelijk in een tijd leven waarin we die stap kunnen zetten en niet bang hoeven te zijn', wordt Hamilton geciteerd door Motorsport.com. 'Tot dusver heeft het tot positieve reacties geleid, het is een andere tijd en we zijn veranderd', aldus Hamilton.
Tekst gaat na de afbeelding verder.
F1 kan meer doen
Toch denkt Hamilton dat de sport nog meer zou kunnen doen om de sport inclusiever te maken. 'Het is één ding om te zeggen dat het geaccepteerd is, maar het is heel iets anders om er daadwerkelijk voor te zorgen dat mensen zich comfortabel voelen in deze omgeving', vindt de 39-jarige Brit. 'Dit is een door mannen gedomineerde sport en voor zover ik weet is hij één van de eersten die er openlijk voor uitkomt.
'Ik denk dat we heel inclusief zijn binnen ons team, maar ik denk dat de sport meer moet blijven doen om mensen te helpen zich meer op hun gemak te laten voelen en om vrouwen meer welkom te heten in deze wereld. Ik weet dat er nog veel meer te doen is', aldus Hamilton, die zelf ook niet direct een concrete oplossing paraat lijkt te hebben. 'Dat is een goede vraag. Ik kan dat zo ook niet direct bedenken.'
'Maar ik weet wel dat erom gaat dat we erover blijven praten, dat we de dialoog aangaan met de belangrijkste stakeholders', vervolgt Hamilton. 'Het gaat erom dat we informatie krijgen van mensen, die zich wel of juist niet opgenomen voelen. Je zou bijvoorbeeld een vragenlijst kunnen maken voor iedereen die hier is en gewoon een paar vragen stellen en ze eerlijk vragen hoe ze zich voelen en wat ze vinden dat er gedaan zou kunnen worden', lijkt de Brit dan toch met een idee te komen. 'Er zijn veel dingen die je kunt doen. Maar in de eerste plaats moeten we erover praten, in plaats van negeren dat het een probleem is.'
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties