Windsor ziet weinig opties voor Verstappen: 'Dan gaat Mercedes hem ook niet contracteren' Opinie
Opinie

Windsor ziet weinig opties voor Verstappen: 'Dan gaat Mercedes hem ook niet contracteren'

Windsor ziet weinig opties voor Verstappen: 'Dan gaat Mercedes hem ook niet contracteren'

Over de toekomst van Max Verstappen is de laatste maanden veelvuldig gespeculeerd. Blijft de regerend wereldkampioen komend seizoen bij Red Bull Racing of trekt hij, ondanks een doorlopende verbintenis, de deur bij het Oostenrijkse team achter zich dicht? Peter Windsor ziet echter weinig opties voor de Nederlander en de Brit verwacht dan ook niet dat Verstappen volgend seizoen voor een ander team zal rijden.

Door de machtsstrijd binnen de Red Bull-organisatie en het onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag van teambaas Christian Horner wordt er al enige tijd gesuggereerd dat Verstappen zijn huidige contract, dat tot het einde van 2028 loopt, niet uit zal dienen. De recente uitbarsting van de 26-jarige Limburger tijdens de Grand Prix van Hongarije heeft deze gedachten alleen maar meer gevoed. Meerdere kenners verwachten dat Verstappen wellicht al na het huidige seizoen vertrekt bij Red Bull. Windsor denkt daar echter anders over.

'Hij (Verstappen, red.) zit nu natuurlijk met enkele vragen in zijn hoofd. Maar ik denk dat hij genoeg van racen weet om te beseffen dat het voor 2025 de verstandigste keuze is om te blijven waar hij zit', stelt Windsor in een livestream op zijn YouTube-kanaal. 'Als hij er op legale wijze al wat aan zou kunnen doen natuurlijk. Maar goed hij is Max, dus hij kan waarschijnlijk doen wat hij wil. Ik denk dat Max boven alles een racer is en ik denk eigenlijk dat hij er juist van geniet dat hij niet meer die superdominante auto heeft. Niets is meer zeker en dat brengt het beste in hem naar boven in de tweede helft van het seizoen', zo verwacht Windsor.

Tekst gaat na de afbeelding verder.

max verstappen zondag belgie 2024
Verstappen geniet volgens Windsor stiekem wel van de strijd met de concurrentie.

Vertrek na 2025?

Windsor houdt er sterk rekening mee dat Verstappen ook in 2025 gewoon voor Red Bull op de F1-grid zal staan. Maar is dat in 2026 ook nog het geval? 'Dat is een heel ander verhaal', zegt de Britse journalist. 'Hij denkt nu aan de nieuwe motor of aan een auto die zonder de invloed van Newey is gebouwd, die vraagstukken zullen in zijn hoofd zitten', al stelt Windsor dat het weinig zin heeft over daar over te speculeren, aangezien je tijdens het 2026-seizoen pas kan zien wat de verhoudingen zijn.

'Misschien bouwt Red Bull een geweldige auto in 2026. Red Bull Powertrains met Ford zou een hele sterke combinatie kunnen zijn', blikt Windsor alvast vooruit. 'Maar hij (Verstappen, red) weet ook niet of dit het geval zal zijn. Maar als de auto slecht is, dan moet hij aan 2027 denken. Dat is dan de eerste mogelijkheid om wat te doen. En waar hij dan naartoe gaat, hangt dan af van hoe de verhoudingen zijn in 2026 en hoe de rijdersmarkt dan is', aldus Windsor.

Welke opties heeft Verstappen?

Mocht Verstappen dan na 2026 willen vertrekken bij Red Bull, wat zouden dan zijn beste opties zijn? Volgens Windsor zouden dat zonder meer Ferrari en Mercedes, waarbij het laatstgenoemde team de beste papieren heeft, zijn. Al plaatst de Britse journalist daar wel een kanttekening bij. 'Als Russell een briljant seizoen heeft in 2026 en het kampioenschap wint, dan gaat Mercedes Max ook niet contracteren denk ik. Dat zou de situatie alleen maar destabiliseren. Als je erover nadenkt, dan zijn er eigenlijk niet veel opties voor Max buiten Red Bull, zelfs als hij zou willen', besluit Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws