Voormalig teambaas ziet Verstappen in luxepositie zitten: 'Niemand heeft die informatie' Opinie
Opinie

Voormalig teambaas ziet Verstappen in luxepositie zitten: 'Niemand heeft die informatie'

Voormalig teambaas ziet Verstappen in luxepositie zitten: 'Niemand heeft die informatie'

Andrea Kimi Antonelli werd afgelopen weekend in Monza officieel bevestigd als de vervanger van Lewis Hamilton bij Mercedes en dat betekent tevens dat Max Verstappen in 2025 niet richting Brackley trekt. Günther Steiner ziet dit echter wel gebeuren in 2026, waar George Russell dan plaats zal moeten maken voor de Nederlander.

Dat de Mercedes-deur voor 2025 officieel op slot is gegaan voor Verstappen, betekent niet dat een overstap naar de Duitse renstal definitief van de baan is. Steiner acht het zeer waarschijnlijk dat Toto Wolff in 2026 zowel Antonelli als Verstappen achter het stuur van een Mercedes-bolide wil zetten. 'Ik denk dat er een goede kans is dat dit zal gebeuren eerlijk gezegd', zegt de voormalig Haas-teambaas in The Red Flags-podcast.

Steiner legt vervolgens uit waarom hij denkt dat Verstappen in de toekomst alsnog de overstap naar Mercedes zal maken. 'We weten allemaal dat Max (Verstappen, red.) naar Mercedes wilde gaan en op dit moment is hij niet tevreden. Max zal veel informatie hebben over het motorenprogramma van Red Bull voor volgend jaar en datzelfde geldt voor het motorenprogramma van Mercedes als Toto (Wolff, red.) hem daadwerkelijk graag naar Mercedes wil lokken. Hij (Max, red.) kan een beslissing nemen, die niet gebaseerd is op hoop, hij zal het weten als de Mercedes-motor beter is dan die van Red Bull en Ford.'

Luxepositie

Verstappen heeft volgens Steiner dus de luxe om op motorisch vlak de plannen van beide topteams te kennen. 'Ik denk dat hij kan vergelijken', stelt de Italiaan. 'Max zal informatie van Red Bull hebben, Red Bull zal hem dat ook moeten geven als ze hem willen overtuigen om te blijven. Aan de andere kant zal Mercedes hetzelfde doen. Ze zullen Max vertellen over het wel en wee van de motor, dus hij heeft vergelijkingsmateriaal. Niemand anders heeft die informatie, maar Max kan dat wel krijgen', heeft Verstappen volgens Steiner een groot voordeel.

Maar in hoeverre zal een team als Mercedes Verstappen wel van alle juiste informatie voorzien? Het is immers niet zeker dat de Red Bull-coureur daadwerkelijk de overstap waagt. Daar maakt Steiner zich absoluut geen zorgen over. 'De Verstappens zitten al lang in de racerij. Zij weten wel hoe ze een dergelijke situatie moeten aanpakken. Ze laten dat echt niet via een emailbericht communiceren. Ze lopen rond en vragen het aan mensen, en ze luisteren. Dan komen ze tot een conclusie en zullen ze een beslissing nemen', aldus Steiner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws