Voormalig NASCAR-coureur steunt Larson na uitspraken over Verstappen: 'Komt niet in de buurt' Opinie
Opinie

Voormalig NASCAR-coureur steunt Larson na uitspraken over Verstappen: 'Komt niet in de buurt'

Voormalig NASCAR-coureur steunt Larson na uitspraken over Verstappen: 'Komt niet in de buurt'

Voormalig NASCAR-kampioen Kyle Larson kwam recentelijk flink in de aandacht vanwege zijn uitspraak dat hij denkt een betere allround-coureur te zijn dan Max Verstappen. Meerdere kenners en zelfs coureurs reageerden al op de uitlatingen van de Amerikaanse coureur, maar ook Kevin Harvick, die tot het einde van 2023 nog tegen Larson racete in de NASCAR Cup Series doet nu een duit in het zakje.

Vorige week waagde Larson zich aan een vergelijking met drievoudig F1-kampioen, die door velen wordt beschouwd als één van de beste coureurs uit de geschiedenis van de autosport. De NASCAR-kampioen van 2021 deed tegenover Floracing echter een opmerkelijke uitspraak. De Amerikaan stelde een betere allround-coureur te zijn dan Verstappen. Zijn voormalige collega Harvick lijkt hem daarin gelijk te geven.

'Als Larson in de auto van Verstappen zou gaan rijden, dan zou het maar één of twee dagen duren voordat hij nagenoeg net zo snel is als Verstappen. Maar het is onmogelijk dat Verstappen datzelfde doet in een NASCAR-bolide', reageert Harvick tegenover Fox Sports op de uitspraken van Larson. 'Ik denk dat Max (Verstappen, red.) extreem getalenteerd is en heel, heel goed in wat hij doet. Ik hoorde hem zeggen dat coureurs gespecialiseerd zijn in één bepaalde discipline, maar Larson is dat niet', verzekert Harvick.

Volgens de 48-jarige voormalig NASCAR-coureur weet Larson zich in meerdere disciplines te onderscheiden. 'Hij kan in alles rijden. Hij is erg goed in zijn discipline, maar hij rijdt in meerdere disciplines en we hebben gezien wat hij deed in een IndyCar. Ik geloof echt dat Max het goed zou doen, maar hij gaat niet in de buurt komen van wat Kyle Larson doet', aldus een zeer uitgesproken Harvick.

Kritiek op internationale media

Tot slot wil de NASCAR-legende ook nog wel wat kwijt over de reactie van de internationale media op de uitlatingen van Larson. Door sommigen werd er namelijk schande gesproken. 'Internationale media, die schrijven: dat kan je niet maken Larson, dat is geen eerlijke vergelijking., weten niet eens waar ze het over hebben', stelt Harvick nog maar eens dat de uitspraken van Larson helemaal niet zo raar zijn.

Hoe gaat Verstappen het doen op Zandvoort? Ontvang 50x je inzet als Max wint! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws