Tijd begint te dringen voor Norris en McLaren: 'Red Bull zal de problemen dan opgelost hebben' Opinie
Opinie

Tijd begint te dringen voor Norris en McLaren: 'Red Bull zal de problemen dan opgelost hebben'

Tijd begint te dringen voor Norris en McLaren: 'Red Bull zal de problemen dan opgelost hebben'

David Croft, commentator bij Sky Sports, denkt Max Verstappen blij mag zijn dat Lando Norris maar drie punten wist in te lopen tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Brit geeft aan dat het erger had kunnen zijn voor de coureur van Red Bull Racing en dat de tijd begint te dringen voor Norris om de achterstand goed te maken. Croft verwacht namelijk dat de Oostenrijkse renstal binnen de kortste keren zijn problemen weet op te lossen.

Het Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan leek op de vrijdag positief uit te kunnen pakken voor Verstappen. De coureur van Red Bull zette de snelste tijd neer in de eerste vrije training en daarbij had hij ook een comfortabele marge naar de coureur op P2. Desondanks ging het vanaf dat moment bergafwaarts voor Verstappen. De Nederlander reed nog wel een uitstekende tijd in Q2, maar hij moest in het laatste deel van de kwalificatie genoegen nemen met de zesde plek.

Verstappen gaf zelf aan een fout te hebben gemaakt met de afstelling van zijn RB20. De auto had potentie, aangezien Sergio Pérez de gehele race mee kon strijden om de overwinning. Verstappen had nog een voordeel: Norris moest vanaf de vijftiende plek starten na een late gele vlag in het eerste deel van de kwalificatie. De McLaren-coureur deed er gedurende de race echter alles aan om de Red Bull-rijders te frustreren. Hierdoor kon Oscar Piastri de race winnen en kon Norris zijn titelrivaal in de laatste fase van de Grand Prix nog aanvallen.

Norris wist Verstappen daadwerkelijk in te halen, waardoor hij wat puntjes in kon lopen op zijn concurrent. Verstappen wilde nog een puntje afsnoepen door de snelste ronde te rijden, maar de crash van Pérez en Carlos Sainz voorkwam dat. Hierdoor wist Norris drie punten in te lopen op Verstappen in het coureursklassement. 'Het zijn maar drie punten, maar die drie punten kunnen aan het einde nog heel nuttig blijken te zijn. Maar het was voornamelijk schadebeperking', zegt Croft tegen Speedcafe.

Kan Norris de achterstand nog goedmaken?

De commentator denkt dat Verstappen en Norris weten dat erger had kunnen zijn voor de Red Bull-coureur. 'Het is namelijk al het tweede weekend op rij dat Red Bull ver achter ligt in de race. McLaren heeft als team daarvan geprofiteerd, maar Lando heeft als coureur niet optimaal kunnen profiteren om het tij te keren', vervolgt Croft. Norris wist de afgelopen weken consequent in te lopen op Verstappen, maar dat was voor de zomerstop nog anders. Hierdoor is het gat van 59 punten tussen beide coureurs nog altijd redelijk groot.

De voorsprong van Verstappen kan aankomend weekend een redelijke knauw oplopen, aangezien de Grand Prix van Singapore doorgaans niet de beste race van de Oostenrijkse renstal is. 'Het is eigenlijk nooit een circuit geweest waar ze kunnen winnen.' Croft denkt echter dat er ook een voordeel is voor Verstappen. 'Ik verwacht echter niet dat het deze week ook een goede baan voor McLaren zal zijn. De tijd begint te dringen voor Lando en ik denk dat tegen de tijd dat we in Austin zijn, Red Bull veel van de problemen aan hun auto opgelost zal hebben', aldus de commentator.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws