Straf Hamilton verbaast Palmer: 'Lijkt me een overdreven reactie' Opinie
Opinie

Straf Hamilton verbaast Palmer: 'Lijkt me een overdreven reactie'

Straf Hamilton verbaast Palmer: 'Lijkt me een overdreven reactie'

Jolyon Palmer is het niet eens met de straf die Lewis Hamilton ontving in de sprintrace. Volgens de voormalig Formule 1-coureur was het contact tussen de Mercedes-coureur en Sergio Pérez slechts minimaal en is een straf niet op zijn plaats. Palmer stelt dat dit soort inhaalacties juist aangemoedigd moeten worden. Daarnaast had Pérez ook meer kunnen doen om een incident te voorkomen.

Naarmate de sprintrace vorderde, kreeg Pérez het steeds lastiger en Hamilton begon langzaam aan te dringen. In de zesde ronde miste de Mexicaan de apex in Stavelot en de Mercedes-coureur zag zijn kans schoon. De zevenvoudig wereldkampioen dook aan de binnenkant van Pérez en het tweetal ging zij aan zij richting bocht zestien. Daar raakte Hamilton de kerbstone, gleed iets naar buiten en hij toucheerde de sidepod van de RB19. De Brit werd als schuldige aangewezen en hij kreeg een straf van vijf seconden opgelegd.

Palmer kan zich echter niet in het oordeel van de stewards vinden. 'Hamilton raakt de kerbstone aan de binnenkant en dat zorgt misschien voor een beetje onderstuur. Ze raken elkaar daar licht en ik was erg verbaasd dat Hamilton hiervoor een tijdstraf van vijf seconden aan zijn broek kreeg', zegt Palmer in zijn analyse voor F1TV. 'Dit is wat mij betreft de definitie van racen. Het is close racing. Het is echt een klein moment en het was in mijn ogen geen straf waard. We hebben dit seizoen al zoveel zwaardere contacten gehad, waarbij er geen schade was en er vervolgens ook geen onderzoek kwam. Het is vooral pech voor Checo en uiteindelijk ook voor Lewis (Hamilton, red.), die bestraft werd voor het veroorzaken van een uitvalbeurt. Dat lijkt me een overdreven reactie. Dit soort acties moeten juist aangemoedigd worden', aldus de Brit.

Pérez had ook meer kunnen doen

Hamilton doet in de ogen van Palmer dus eigenlijk niks verkeerd. De oud-coureur van Renault is zelfs van mening dat Pérez meer had kunnen doen om het incident te voorkomen. 'Checo weet dat Lewis daar zit. Ze gaan zij aan zij de bocht in, dus Lewis hoeft zich absoluut niet terug te trekken uit het gevecht. Hij raakt de witte lijn en onderstuurt iets naar buiten en er is altijd een risico dat hij naar buiten glijdt. Checo had nog wat ruimte om uit te wijken als hij dat gewild had. Hij had de kerbstone aan de buitenzijde nog kunnen pakken, maar dat deed hij niet.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws