Saward heeft wat gehoord: 'Red Bull en Pérez gaan in Mexico zijn pensioen aankondigen' Opinie
Opinie

Saward heeft wat gehoord: 'Red Bull en Pérez gaan in Mexico zijn pensioen aankondigen'

Saward heeft wat gehoord: 'Red Bull en Pérez gaan in Mexico zijn pensioen aankondigen'

Formule 1-journalist Joe Saward heeft een interessant gerucht gehoord over een plan van Red Bull Racing en Sergio Pérez. Het heeft van alles te maken met de toekomst van zowel Red Bull als Pérez en het zou beter zijn als dat in Mexico aangekondigd wordt. Het vertrek van Daniel Ricciardo werd op 26 september aangekondigd, en Saward denkt dat dat een goede keuze was. De journalist bespreekt de rijderssituatie bij de Oostenrijkse renstal.

'Red Bull is bezig met het verliezen van het constructeurskampioenschap vanwege Checo's slechte prestaties', begint Saward in The Green Notebook. De Brit is vaker hard geweest voor Pérez, en heeft al eerder aangegeven dat hij in principe niet snapt waarom de Oostenrijkse renstal besloten heeft om de Mexicaan na de zomerstop in de auto te laten zitten. Door een slechte reeks prestaties voorafgaand aan de zomervakantie was de voorsprong van Red Bull op McLaren niet groot genoeg om nu nog de leider in het WK te zijn. De Britse renstal passeerde Red Bull in Azerbeidzjan en loopt nu uit.

'De fans proberen Red Bull de schuld te geven dat ze hem niet de juiste auto geven, maar het feit dat hij een 'juiste' auto nodig heeft, is al genoeg reden tot veroordeling', gaat Saward verder. 'Wanneer hij een goede kans krijgt, zoals in Bakoe, weet hij die nog steeds te verpesten met een slecht doordachte actie die hem en Carlos Sainz in de muur liet belanden', vindt de journalist. 'Ik weet dat sommigen van streek zullen raken bij de suggestie dat Pérez niet de grootste ster ooit is in het F1-universum, maar zo is het leven', schrijft Saward, met een vleugje humor.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Saward heeft wat gehoord: 'Red Bull en Pérez gaan in Mexico zijn pensioen aankondigen'
Volgens Saward is het duidelijk dat Pérez zijn stoeltje aan iemand anders moet geven.

'Dit geeft Red Bull de kans om verder te kijken'

Saward heeft al eens aangekaart dat de verkoop van Red Bull-producten in Latijns-Amerika erg belangrijk is, en dat Pérez daar een grote rol in speelt. 'Een interessant gerucht in Singapore was dat Pérez en Red Bull een plan hebben uitgewerkt waarbij hij zijn pensioen in Mexico aankondigt, wat hem een zachtere exit zou geven dan ontslagen worden. Het zou minder pijnlijk zijn voor de Red Bull-verkoop in de Amerika's', schrijft Saward. 'Dit zou Red Bull de kans geven om verder te kijken voor een nieuwe coureur in 2025. Ondanks haar dure juniorenprogramma's heeft Red Bull momenteel echter niemand klaarstaan om naast Verstappen te rijden.'

Liam Lawson heeft Ricciardo's stoeltje gekregen bij Visa Cash App RB. 'Misschien wel als Lawson echt uitblinkt (zoals Colapinto)', vervolgt de Brit. 'Maar er zijn al signalen dat Red Bull op zoek is naar de toekomst. Horner sprak laatst over Russell, aangezien hij na het einde van 2025 geen contract meer heeft. Er zijn nog steeds mensen die denken dat Verstappen naar Mercedes kan vertrekken, maar ik denk dat de prijs die hij zal vragen voor zijn diensten, samen met 'de bagage' die hij meeneemt, hem misschien minder aantrekkelijk maakt dan hij denkt', vermoedt Saward.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Saward heeft wat gehoord: 'Red Bull en Pérez gaan in Mexico zijn pensioen aankondigen'
Laat Red Bull Lawson volgend jaar al doorstromen naar het zitje naast Verstappen?

Saward deelt de nieuwtjes: 'Als je rondvraagt bij Red Bull...'

Het vertrek van Adrian Newey bij Red Bull en zijn overstap naar Aston Martin doet sommigen denken dat Verstappen een nieuwe optie heeft voor in de toekomst. 'Als het alleen om geld gaat, heeft Aston Martin laten zien dat ze het niet erg vinden om te betalen wat nodig is om iedereen binnen te halen, dus Max moet worden beschouwd als het volgende waarschijnlijke doelwit. Hoewel hij nergens heen gaat, tenzij hij ervan overtuigd kan worden dat de auto's in 2026 beter zullen zijn dan die van Red Bull', deelt de Britse journalist. 'En dat weten we gewoon nog niet.'

Het lijkt er volgens Saward op dat Red Bull in ieder geval buiten haar rijderspool zal gaan kijken, of het nu gaat om het vervangen van Verstappen of Pérez. 'Als je rondvraagt bij Red Bull, lijken ze erg onder de indruk van Oscar Piastri en zien ze zwakke plekken bij McLaren, omdat Oscar's manager, Mark Webber, dicht bij Red Bull staat en ongetwijfeld geïnteresseerd is in de vraag hoe McLaren twee sterren tevreden kan houden in de aankomende jaren. Dat is een terechte vraag', denkt Saward. Volgens hem is het in ieder geval zeker dat Red Bull geen progressie boekt met Pérez. 'Misschien is de sponsoring die hij meebrengt echt meer waard dan het prijzengeld dat ze mislopen, maar dit soort dingen schaadt de moraal van het team.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws