Pérez moet zich zorgen maken over enorme verschil met Verstappen: 'Dit is alarmerend' Opinie
Opinie

Pérez moet zich zorgen maken over enorme verschil met Verstappen: 'Dit is alarmerend'

Pérez moet zich zorgen maken over enorme verschil met Verstappen: 'Dit is alarmerend'

Oud-coureur Johnny Herbert is van mening dat Sergio Pérez zich zorgen moet maken over zijn huidige vorm. Het verschil tussen hem en teamgenoot Max Verstappen is met 125 punten niet alleen groot in het kampioenschap, maar ook op het circuit moet de Mexicaan veel terrein prijsgeven op de regerend wereldkampioen. Mocht Red Bull Racing besluiten om afscheid te nemen van Pérez, dan weet Herbert wel wie hem moet vervangen.

Met overwinningen in Jeddah en Baku begon Pérez nog uitstekend aan het seizoen. Maar vanaf de GP van Monaco ging het echter snel bergafwaarts met de prestaties van de zesvoudig Grand Prix-winnaar. In de acht races na Baku stond de Mexicaan nog maar vier keer op het podium, terwijl Verstappen deze allemaal winnend af wist te sluiten. Halverwege het seizoen kijkt Pérez al tegen een haast onoverbrugbare achterstand op zijn teamgenoot aan. Niet alleen is de achterstand in het WK met 125 punten schrikbarend groot, maar in de kwalificaties en races moet de 33-jarige veel prijsgeven, zo ziet Herbert. Pérez moet zich dan ook enorm veel zorgen maken volgens de Brit.

'Red Bull heeft iemand nodig die consistent is'

'Dit is alarmerend', begint Herbert bij OLBG. 'Je wil zeker niet zo ver bij je teamgenoot vandaan zitten. Als ik Pérez was, dan zou ik me flink zorgen maken en me zeer ongemakkelijk voelen. Verstappen is juist heel blij met de huidige situatie. Hij staat niet onder druk en wordt verder niet uitgedaagd.' Voor Verstappen is de huidige situatie prima, maar Herbert denkt Red Bull iets minder blij is met het enorme onderlinge verschil. 'Red Bull heeft iemand nodig die consistent aan de top presteert, wanneer de andere teams competitiever worden.'

'Pérez denkt misschien dat hij goed werk levert in de kwalificaties, maar zodra hij een scherm voor zijn neus krijgt, denkt hij ongetwijfeld: oh nee, ik kom flink tekort. Wat moet ik doen? We zijn nu halverwege het seizoen en hij is er nog steeds niet in geslaagd om wat extra snelheid te vinden. Er waren misschien een paar aces waarin hem dat lukte, maar hij had niet de consistentie die Verstappen heeft. Alleen Pérez kan het tij keren', stelt Herbert.

Wie kan Pérez vervangen?

Na een teleurstellende eerste seizoenshelft wordt er geregeld gespeculeerd over wie de Mexicaan zou kunnen vervangen. De naam van Oscar Piastri is al gevallen, maar ook die van zijn McLaren-teamgenoot Lando Norris. Laatstgenoemde zou Herbert ook graag in een Red Bull-bolide willen zien. 'Ze kunnen Norris overwegen, al weet ik niet of het hem lukt om onder zijn huidige contract uit te komen of dat er een prestatieclausule is. Ik zie in ieder geval niet in waarom Charles Leclerc of Carlos Sainz Ferrari zou willen verlaten. Ik weet dat daar wat frustraties zijn, maar het is een groot risico om je bij Red Bull te voegen. Verstappen zit daar immers en hij is een lastige klant om het tegen op te moeten nemen', aldus Herbert.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws