Mentaal voordeel van groot belang voor Verstappen: 'Lando onderschatte hoe agressief Max is' Opinie
Opinie

Mentaal voordeel van groot belang voor Verstappen: 'Lando onderschatte hoe agressief Max is'

Mentaal voordeel van groot belang voor Verstappen: 'Lando onderschatte hoe agressief Max is'

Martin Brundle ziet voorlopig dat Max Verstappen een klein voordeel heeft in de titelstrijd ten opzichte van Lando Norris. De coureur van Red Bull Racing moet hopen dat hij in de komende triple header kan terugslaan, maar Brundle denkt dat het mentale aspect van groot belang is voor Verstappen. De oud-coureur denkt namelijk dat de drievoudig wereldkampioen de komende races geen moment terug zal deinzen en het is nog maar de vraag of Norris daar klaar voor is.

Aankomend weekend staat de Grand Prix van de Verenigde Staten op het programma. Red Bull brengt een updatepakket en daarmee hoopt de Oostenrijkse renstal een flinke inhaalslag te kunnen maken ten opzichte van McLaren. Het is nog de vraag wie de daadwerkelijke favoriet is voor de wereldtitel nadat Norris wist te winnen in Singapore en nu nog een achterstand van 52 punten heeft op Verstappen. De Nederlander hoopt voor het eerst sinds de Grand Prix van Spanje weer eens te kunnen winnen.

De afgelopen races kwamen de coureurs elkaar een enkele keer tegen en wist Norris de Red Bull-coureur simpel te verschalken. Verstappen wist dat het onbegonnen werk was om de McLaren-rijder achter zich te houden, waardoor hij het gevecht meestal liet lopen. Brundle is echter van mening dat Verstappen dat de komende races niet meer zal doen. 'Nee, ik denk niet dat Max afwachtend zal zijn. Ik denk dat hij er vol voor gaat', zegt de voormalig Formule 1-coureur tegenover Sky Sports.

De voorsprong van 52 punten lijkt weinig, maar Norris heeft zijn achterstand de afgelopen maanden niet significant weten te verkleinen. Als Verstappen de alle races op de tweede plek eindigt, zal hij de titel pakken, maar Brundle verwacht niet dat het zover hoeft te komen. 'Van de komende zes - vergeet niet dat we ook nog drie sprintraces hebben die punten opleveren - denk ik dat Max er een of twee zou kunnen winnen. Daarmee zou de situatie nog iets meer in zijn voordeel zijn.'

Mentaal voordeel voor Verstappen

Bovendien is Brundle van mening dat Verstappen een mentaal voordeel heeft ten opzichte van Norris. De drievoudig wereldkampioen heeft ervaring met titelgevechten en dat kan de Nederlander gaan helpen. Brundle denkt immers dat Norris zijn tegenstander nog wel eens heeft onderschat. 'Lando onderschatte hoe agressief zijn maat Max in gevechten is', geeft de oud-coureur aan. Zo kwamen beide coureurs elkaar tegen op de Red Bull Ring, waar Norris zijn race moest staken.

Brundle is van mening dat de clash met Verstappen een goed leermoment was voor Norris. Daarnaast ligt het momentum nu ook bij Norris en McLaren. 'Ik denk dat hij van dat incident in Oostenrijk heeft geleerd, en hij zit nog steeds in een steile leercurve. Het consistent winnen van races, daar is hij nu net mee begonnen. En de manier waarop hij in Nederland en Singapore won, was gewoon ongelooflijk. Al die dingen zullen hem vertrouwen geven', aldus Brundle.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws