Hoofdstrateeg Red Bull dankt wereldtitel Verstappen aan computersimulaties Formule 1
Formule 1

Hoofdstrateeg Red Bull dankt wereldtitel Verstappen aan computersimulaties

Hoofdstrateeg Red Bull dankt wereldtitel Verstappen aan computersimulaties

Will Courtenay, hoofdstrateeg bij het team van Red Bull Racing samen met Hannah Schmitz, geeft aan dat computersimulaties in de Formule 1 steeds belangrijker worden. De Brit stelt dat het team simulaties gebruikt om de strategieën van haar coureurs te bepalen. Door deze simulaties werd bijvoorbeeld ook de pitstopstrategie tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021 uitgedacht, waardoor Max Verstappen uiteindelijk de wereldtitel kon winnen.

De technologie in de Formule 1 is in de afgelopen jaren een stuk geavanceerder geworden. Courtenay geeft aan dat racen momenteel in grote mate wordt aangedreven door verschillende data. 'We runnen simulaties om te bepalen hoeveel pitstops we moeten doen, maar ook simulaties die de mogelijke gevolgen van een safety car-situatie laten zien.', vertelt de hoofdstrateeg bij De Telegraaf. Tijdens de laatste race van het vorige seizoen werden deze modellen ook gebruik. 'We moesten het tegenovergestelde van Lewis Hamilton doen.'

'Dus als hij de pits in gaat, moeten wij dat niet doen. En als hij niet de pits in gaat, dan moeten wij het juist wel doen', vervolgt Courtenay. Het team van Mercedes besloot uiteindelijk niet de pits in te gaan, waardoor Verstappen wel naar binnen dook. Mede dankzij deze strategische keuze wist de Nederlander zijn eerste wereldkampioenschap te pakken. Verstappen kreeg nieuwe softs onder zijn RB16B en daardoor had hij veel meer grip dan Hamilton in de laatste ronde van de race.

Computersimulaties steeds belangrijker in F1

Courtenay ziet dan ook dat computersimulaties van steeds groter belang zijn geworden. 'Het gebruik van computersimulaties heeft voor een enorme evolutie gezorgd in hoe we de strategie van een race bepalen. Hoe meer simulaties je uitvoert, hoe betrouwbaarder het resultaat wordt.' Een nieuwe sponsordeal heeft het gebruik van deze simulaties alleen maar gestimuleerd. 'Sinds we anderhalf jaar geleden met Oracle zijn gaan werken draaien we twintig procent meer simulaties dan voorheen', besluit de hoofdstrateeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws