Windsor kraakt McLaren en prijst Verstappen: 'Zo zien we Max niet vaak' Opinie
Opinie

Windsor kraakt McLaren en prijst Verstappen: 'Zo zien we Max niet vaak'

Windsor kraakt McLaren en prijst Verstappen: 'Zo zien we Max niet vaak'

Peter Windsor is lyrisch over de manier waarop Max Verstappen zijn positie in de slotfase van de Amerikaanse Grand Prix ten opzichte van Lando Norris verdedigde. Volgens de Britse journalist deed de Red Bull Racing-coureur dat op een voor de Nederlander haast ongebruikelijke manier en liet de WK-leider zich op geen enkel moment van de wijs brengen. Datzelfde kan echter niet gezegd worden voor zijn Britse opponent en het team van McLaren.

Normaal gesproken is hij enkel tevreden als hij wint, maar zondag kon Verstappen ook prima leven met de derde plek achter het ongenaakbare Ferrari-duo. Waarom? Omdat hij zijn belangrijkste rivaal in de titelstrijd van het lijf wist te houden. Dankzij P3 liep de 27-jarige Nederlander immers weer drie punten uit op Norris, die door een tijdstraf terugzakte naar de vierde plek, en daarmee is het verschil met nog vijf Grand Prix-weekenden weer opgelopen naar 57 punten.

Het ging echter niet vanzelf voor Verstappen, die in de slotfase, net als enkele maanden geleden in Oostenrijk, de strijd met Norris moest aanbinden. De regerend wereldkampioen onderkende het gevaar en wist dat hij zijn Britse collega koste wat het kost achter zich moest houden. In Oostenrijk ging het mis tussen beide kemphanen, maar op het Circuit of the Americas hielden beide coureurs het netjes, zo zag ook Windsor, die onder de indruk was van het defensieve werk van Verstappen.

'Max liet zien hoe je hoort te verdedigen', blikt Windsor in een video op zijn YouTube-kanaal terug op het gevecht tussen beide titelpretendenten. 'Zo zien we Max niet vaak verdedigen. Absoluut, helemaal zuiver. Laten we dat laatste incident in bocht twaalf even terzijde schuiven', stelt Windsor dat daar iets harder opgetreden moest worden. 'Maar het was helemaal zuiver. Hij gebruikte gewoon het hele circuit en positioneerde zich goed', aldus Windsor.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

start max verstappen lando norris charles leclerc vs usa 2024 12
Windsor was onder de indruk van het verdedigende optreden van Verstappen.

Verstappen liet zich niet kennen

Niet alleen met de wijze waarop hij zijn derde positie verdedigde, maakte Verstappen indruk, maar ook met de rust en kalmte die hij uitstraalde, terwijl zijn belangrijkste concurrent in de titelstrijd in ramp tempo naderde, wist de Nederlander te imponeren. 'Hij (Norris, red.) liep drie, vier tienden per ronde op hem in en ik denk dat dit voor de meesten van ons op aarde behoorlijk ontmoedigend is, nietwaar?', looft Windsor het optreden van Verstappen.

'Je zou denken dat het in zijn hoofd speelt dat hij gepakt gaat worden, maar niets van dat. Weet je, hij deed alles steeds weer perfect, ook met de timing van zijn beweging aan het einde van het rechte stuk bijvoorbeeld. Telkens als Lando een goede run bij het uitkomen van bocht twaalf had, liet Max zijn auto rustig iets naar links bewegen en dan probeerde Lando het weer aan de buitenkant. Max zorgde er gewoon steeds voor dat hij precies op de juiste plek van het circuit reed. Het was een knap optreden', is Windsor lyrisch over de prestatie van Verstappen.

McLaren stelt zwaar teleur

Waar Windsor dus lovend is over Verstappen, daar kan de Brit er totaal niet bij dat McLaren niet eens één coureur op het podium wist te krijgen. 'Als je kijkt naar hoe goed de McLaren was en hoe lang Lando door kon gaan op de mediumband, dan was het verrassend dat McLaren het niet beter heeft gedaan. Oscar (Piastri, red.) zei tijdens de uitloopronde dat ze niet snel genoeg waren. Ik dacht voorafgaand aan de race eigenlijk dat Oscar misschien wel zou kunnen winnen in Austin, maar hij kon qua tempo en consistentie het niveau van Lando op geen enkel moment in de race matchen', is Windsor een stuk kritischer op de prestaties van de McLaren-coureurs.

Vooral over het optreden van Norris wil Windsor tot slot nog wel iets kwijt. 'De banden van Max gingen er aan de voorzijde aan, Lando zou hem denk ik sowieso wel gepakt hebben. Daarom ben ik ook zeer verbaasd over het feit dat McLaren hem niet heeft gevraagd de positie terug te geven. Hij (Norris, red.) had die P3 nodig voor het kampioenschap, maar nu eindigde Max in beide races voor hem en pakte hij meer punten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws