Peter Windsor vindt dat Lewis Hamilton goed is weggekomen in Qatar, met een geldboete van 50.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, nadat de Brit het circuit overstak na zijn startcrash bij de Grand Prix. Volgens Windsor is die regel juist erg belangrijk en is het enigszins verbazingwekkend dat er verder weinig actie is ondernomen.
In een livestream op YouTube behandelde analist en voormalig teammanager Windsor vragen van Formule 1-fans, waarbij onder meer werd gesteld dat er wel erg veel gedoe is over het oversteken van het circuit in Qatar door Lewis Hamilton. Nadat de 38-jarige Brit in eerste instantie een geldboete kreeg, kondigde de FIA later aan dat het voorval opnieuw onder de loep genomen zal worden. 'Ik weet niet of het gek is', reageert Windsor op de vraag waarbij het verdere onderzoek naar de straf van Hamilton ter discussie gesteld wordt.
Windsor legt oorsprong van de regel uit
De 71-jarige Britse analist legt uit dat deze situatie niet lichtzinnig mag worden opgevat. 'De baan oversteken terwijl de race nog bezig is, is een zware overtreding', oordeelt Windsor. 'Uiteraard weten de coureurs wat ze doen, maar het zet een heel slecht precedent, gezien een aantal ongelukken die we in het verleden hebben gezien, waarbij omstanders geraakt werden door raceauto's, en natuurlijk het overlijden van Tom Pryce (in 1977 in Zuid-Afrika, red.) omdat een baancommissaris het circuit overstak tijdens een race. Dat is waar al deze regels vandaan komen', verklaart Windsor.
'Door de jaren heen zijn die regels verfijnd, en we hebben een vrij duidelijke regel in dit geval', weet Windsor. 'Het is een goede regel, want je kan geen halve maatregelen nemen hierin. Je moet hier heel gedisciplineerd in zijn. In dit geval had de FIA gelijk door dit niet in stilte af te handelen.'
Sterker nog, Windsor is het er niet mee eens dat er verder niks mee gebeurd is. 'Ik begrijp dat Lewis (Hamilton, red.) zich verontschuldigd heeft, en dat alles nu onder het tapijt wordt geveegd, net zoals bij het incident met Lance Stroll, ook al zou er sprake zijn van een zero tolerance-beleid', zo is Windsor kritisch. Dat beleid wordt volgens Windsor dus in de praktijk niet nageleefd.
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties