Voormalig F1-coureur over Horner: 'Ik weet niet zeker of hij dat gaat overleven' Opinie
Opinie

Voormalig F1-coureur over Horner: 'Ik weet niet zeker of hij dat gaat overleven'

Voormalig F1-coureur over Horner: 'Ik weet niet zeker of hij dat gaat overleven'

Red Bull Racing kende in Monza een dramatisch weekend. De auto is nog maar een schim van de versie die in Bahrein aan de start verscheen en dat zorgt voor onrust in de paddock. Eigenlijk is het binnen Red Bull al het gehele jaar rommelig; na de interne problemen rondom Christian Horner aan het begin van dit seizoen, vertrok Adrian Newey ook bij het team, enkele maanden later. Volgens voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher hebben deze problemen het team beïnvloed en ontstaat er een lastige situatie voor Horner.

Horner werd begin dit jaar beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag tegenover een medewerkster van het team uit Milton Keynes. De Brit heeft dit zelf altijd ontkend en Horner werd uiteindelijk vrijgesproken van de beschuldigingen. Toch is er veel gesproken over de interne problemen die deze beschuldigingen hebben opgeleverd. Jos Verstappen sprak zich vaak uit over Horner, ook Helmut Marko nam geen blad voor de mond. Uiteindelijk vertrok topontwerper Adrian Newey ook nog bij het team.

De tekst gaat verder onder afbeelding.

Voormalig F1-coureur over Horner: 'Ik weet niet zeker of hij dat gaat overleven'
Christian Horner en Max Verstappen.

Ralf Schumacher vindt het lastig om te zeggen of er een verband is tussen het vertrek van Newey en de problemen. 'Laat ik het zo zeggen: ik heb zelf in de Formule 1 gereden, en ik weet wat die wereld met je doet,' stelt de Duitser. 'Ik weet wat de Formule 1 doet met mensen als ze heel succesvol zijn. Ik denk dat Christian Horner op een gegeven moment de verkeerde afslag heeft genomen, tenminste dat is wat je hoort. Hierdoor hebben veel mensen het team verlaten,' legt de Duitser uit in de podcast van Formel1.de.

Schumacher geeft wel toe dat het ook voor hem enigszins gissen is. 'Hoe het daadwerkelijk is gegaan, weten we niet. We kunnen het enkel vermoeden.' Het enige voordeel voor Horner in die tijd was dat het team op het circuit goed presteerde. Buiten de baan was de situatie uiterst pijnlijk, aldus Schumacher. 'Het was pijnlijk om te zien. Het gedoe met Helmut Marko en Jos Verstappen. Dat maakt het intern niet makkelijk. Eerlijk gezegd heb ik wel een beetje medelijden met hem. Hij heeft echt een zware tijd achter de rug, ook privé, met alles wat op hem is afgekomen.'

Nieuw probleem

Nu heeft Horner een nieuw probleem: de auto is bij lange na niet meer zo goed als in de openingsfase van dit seizoen. Red Bull kwam niet verder dan een zesde en achtste plaats in Monza, de slechtste eindklassering van het gehele seizoen. Hierdoor lijken ze de leiding in het constructeurskampioenschap te gaan verliezen aan McLaren. Volgens Schumacher kan dit grote problemen opleveren voor Horner. 'Nu is de grootste uitdaging dat er geen goede prestaties worden geleverd,' zo zegt Schumacher. 'Daar kan hij zomaar op afgerekend worden. Ik weet niet zeker of hij dat gaat overleven. Ik vermoed van niet eigenlijk.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws