Viaplay-analisten hopen dat regen voor spanning kan zorgen: 'Max mag best winnen, maar hij moet er wel voor vechten' Opinie
Opinie

Viaplay-analisten hopen dat regen voor spanning kan zorgen: 'Max mag best winnen, maar hij moet er wel voor vechten'

Viaplay-analisten hopen dat regen voor spanning kan zorgen: 'Max mag best winnen, maar hij moet er wel voor vechten'

Max Verstappen is in 2023 aan een indrukwekkend seizoen bezig. De tweevoudig wereldkampioen schreef tien van de tot dusver twaalf verreden races op zijn naam en dit deed hij ook nog eens op zeer dominante wijze. Ook in Zandvoort is de thuisrijder weer de absolute topfavoriet. Ernest Knoors vindt het prima als Verstappen ook weer de sterkste is op het circuit van Zandvoort, maar de Viaplay-analist zou wel graag zien dat de regerend wereldkampioen er echt voor moet knokken. Een regenbui zou wellicht voor wat onverwachte momenten kunnen zorgen en wat Knoors betreft helpen de weergoden dan ook een handje. Ook Giedo van der Garde en Tom Coronel juichen een buitje wel toe.

Op Verstappen staat in 2023 geen maat. De laatste acht wedstrijden werden betrekkelijk eenvoudig gewonnen. In België moest teamgenoot Sergio Pérez meer dan twintig seconden toegeven en Ferrari-coureur Charles Leclerc eindigde zelfs al op ruim een halve minuut van de Nederlander. Het enorme verschil tussen Verstappen en de rest van het veld komt de spanning niet ten goede en dus zouden de analisten van Viaplay een regenbui in Zandvoort wel toejuichen. En met de laatste weersvoorspellingen is de kans op een bui zeer aannemelijk.

'Ik hoop eigenlijk dat het in de race gaat regenen, want dat maakt het natuurlijk spannend', zegt Giedo van der Garde in het Viaplay-programma Shakedown. 'Ik vind het wel leuk als er in het midden van de race een keer regen komt, want dat maakt het vaak wat spannender met de strategische keuzes.' Knoors sluit zich aan bij de woorden van zijn collega. 'Als het allemaal op een normale manier verloopt, dan weten we allemaal eigenlijk al wat er gaat gebeuren. Max (Verstappen, red.) mag van mij best winnen, maar hij moet er wel voor vechten. Dus laat er maar mooi een buitje vallen', aldus de oud-ingenieur van Ferrari.

Wind kan belangrijke factor zijn

Regen zou volgens de weersvoorspellingen mogelijk niet het enige element zijn dat voor chaos gaat zorgen tijdens het raceweekend in Zandvoort. Volgens Knoors kan ook de wind wel eens een belangrijke rol gaan spelen. 'Ik heb gelezen dat er ook wind bij komt kijken en dat kan met deze grote auto's, die best wel afhankelijk zijn van de aerodynamica, helemaal interessant worden', zegt Knoors die meteen in de rede wordt gevallen door Tom Coronel. 'Nou dat valt wel mee, het is maar 28 kilometer per uur', grapt de 51-jarige coureur tot slot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws