Rosberg steunt Verstappens manier van communiceren: 'Kunnen we gewoon wat piepjes overheen zetten' Opinie
Opinie

Rosberg steunt Verstappens manier van communiceren: 'Kunnen we gewoon wat piepjes overheen zetten'

Rosberg steunt Verstappens manier van communiceren: 'Kunnen we gewoon wat piepjes overheen zetten'

Oud-kampioen Nico Rosberg spreekt zich ook uit over het verzoek van FIA-president Mohammed ben Sulayem aan de coureurs om minder te schelden over de boordradio. Zijn verzoek leek zich echter niet te beperken tot alleen de boordradio, want Max Verstappen kreeg een taakstraf nadat hij schold tijdens de persconferentie in Singapore. Rosberg lijkt het allemaal maar wat overdreven te vinden.

Verstappen is een van de coureurs die bekendstaat om zijn uitgesproken mening en houdt zich ook op de boordradio niet in. Daar komt dan af en toe een scheldwoord aan te pas, maar als hij scheldt, dan is het vrijwel nooit persoonsgericht. Ook wat hij zei tijdens de persconferentie was niet voor iemand bedoeld, hij had het namelijk over het rijgedrag van zijn auto in Azerbeidzjan. Hoe dan ook moest hij zich na de persconferentie melden bij de stewards, en besloten zij dat hij wat community service zal moeten doen.

GPDA-voorzitter Alexander Wurz gaf ook al aan dat hij dit wat overdreven vond. Meerdere coureurs waren er verhit over in de groepsapp die alle rijders met elkaar hebben. Hij vond vooral dat een coureur zich moet kunnen blijven uiten op de manier waarop hij gewend is. Dat vindt Rosberg ook. 'Ik hou daar wel van', zegt de Duitser bij Sky Sports Deutschland over de manier waarop Verstappen zich uit. 'Dat moet blijven. We kunnen er gewoon een paar piepjes overheen zetten als dat moet. We hebben dat (de manier waarop de rijders communiceren, red.) gewoon nodig.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Verstappen krijgt bijval van Rosberg na FIA-debacle: 'Ik hou daar wel van'
Verstappen moest op het matje komen nadat hij schold tijdens de persconferentie in Singapore.

Rosberg snapt Verstappen 

Verstappen was gefrustreerd na de Grand Prix van Azerbeidzjan, omdat het alweer niet lukte met de auto. Hij had vooral spijt dat hij een aantal aanpassingen door had laten voeren tijdens de kwalificatie, waardoor hij op zondag een lastige auto had. Daarover sprak hij tijdens de persconferentie. 'Zodra ik naar buiten reed wist ik: the car is fucked', luidde zijn uitspraak. Die uitspraak kwam echter wel net nadat Ben Sulayem had aangegeven dat de coureurs echt minder moesten schelden. Rosberg begrijpt de woordkeuze van Verstappen wel.

'Als je gewend bent om te domineren en het van de ene op de andere dag ineens niet meer gaat, dan is dat erg, erg moeilijk. Ook intern', zegt de oud-kampioen. 'Dan ontstaat er echt stress, en dat willen we natuurlijk ook zien', weet Rosberg. Volgens de aanwezige pers op het Marina Bay Street Circuit, waaronder F1-journalist Tobi Grüner van Auto, Motor und Sport, is het onderwerp vrijdagavond tijdens de rijdersbriefing nog besproken. De coureurs vinden het oké als er minder gescholden moet worden tijdens de interviews en persmomenten, maar schelden over de boordradio verbieden is een no go.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws