Palmer looft Verstappen: 'Daar zag je de mentaliteit van een wereldkampioen' Opinie
Opinie

Palmer looft Verstappen: 'Daar zag je de mentaliteit van een wereldkampioen'

Palmer looft Verstappen: 'Daar zag je de mentaliteit van een wereldkampioen'

Jolyon Palmer zag Max Verstappen met de mentaliteit van een wereldkampioen rijden in de openingsfase van de Grand Prix van België. De Nederlander nam vanaf de elfde startplaats geen onnodige risico's en daar plukte de coureur van Red Bull Racing later de vruchten van, zo stelt Palmer, die er zeker van is dat Verstappen zonder gridstraf had gewonnen.

Voorafgaand aan het raceweekend op het iconische circuit van Spa-Francorchamps wist Verstappen al dat hem op zondag een zware taak te wachten stond. De WK-leider kreeg namelijk de beschikking over een nieuwe interne verbrandingsmotor en daarmee overschreed hij de toegestane limiet. Het was een ingecalculeerde straf, die hem tien plaatsen naar achteren zou zetten op de startopstelling. Omdat Verstappen in de natte omstandigheden oppermachtig was, werd dit op zondag P11.

En die elfde plek op de startgrid bracht ook de nodige uitdagingen met zich mee. De regerend wereldkampioen bevond zich in het midden van het F1-veld en in de openingsronde ligt een ongelukje doorgaans op de loer. Verstappen moest dus zijn geduld bewaren en geen onnodige risico's nemen en dat is precies wat de Nederlander deed. 'Hij moest behoorlijk voorzichtig zijn, ook al betekende dit dat hij bepaalde posities later goed moest maken. Zijn start was voorzichtig en daar zag je de mentaliteit van een wereldkampioen', analyseert Palmer voor F1TV de openingsronde van Verstappen.

Geduld loont voor Verstappen

Tijdens de openingsronde kreeg Verstappen meerdere kansen om snel een positie te winnen, maar dit zou niet zonder risico zijn geweest. De Red Bull-coureur reed met zijn hoofd en waar hij Esteban Ocon richting Eau Rouge wel meteen verschalkte, daar liet hij kansen bij Alexander Albon en Fernando Alonso even aan zich voorbijgaan. 'Het was heel aanlokkelijk om (richting Kemmel Straight) in de kleine ruimte aan de buitenkant van Albon te duiken, maar dan was hij vrijwel zeker naar buiten gedrukt', zegt Palmer.

'Vervolgens krijgt Verstappen opnieuw een gouden kans om meteen Albon en Alonso te passeren, maar dat was niet zonder risico geweest. Hij hield in en wachtte op een volgende kans. Het was een geduldige start van Verstappen en dat betaalde zich uit', aldus Palmer, die ervan overtuigd is dat het Wilhelmus na de race had geklonken als Verstappen geen gridstraf had gehad. 'Had Verstappen van pole kunnen starten, dan had hij de race zonder twijfel gewonnen. Hij had de pace daarvoor.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws