Oud-wereldkampioen ziet Pérez graag winnen in Mexico: 'Maar kwalificatie moet dan wel beter' Opinie
Opinie

Oud-wereldkampioen ziet Pérez graag winnen in Mexico: 'Maar kwalificatie moet dan wel beter'

Oud-wereldkampioen ziet Pérez graag winnen in Mexico: 'Maar kwalificatie moet dan wel beter'

Voormalig wereldkampioen Mika Hakkinen verwacht ook in Mexico weer een overwinning voor Red Bull Racing. De Fin hoopt echter dat niet Max Verstappen, maar Sergio Pérez dit keer voor zijn thuispubliek aan het langste eind trekt. De 55-jarige oud F1-coureur is zich er wel van bewust dat alles dan wel moet kloppen bij de Mexicaan. Ook Mercedes en McLaren zijn volgens Hakkinen niet kansloos.

Afgelopen weekend wist Verstappen voor de vijftiende keer een Grand Prix te winnen in 2023. De 26-jarige Nederlander moest er dit keer echter wel hard voor strijden, zo zag ook Hakkinen. 'Max (Verstappen, red.) won afgelopen weekend ook in Austin, maar het was ditmaal niet zo eenvoudig. Hij moest starten vanaf de zesde positie en hij had last van remproblemen', schrijft de wereldkampioen van 1998 en 1999 in zijn column voor Unibet.

Red Bull zal volgens Hakkinen ook dit weekend in Mexico weer sterk voor de dag komen. Het is de thuisrace van Pérez en ondanks dat Verstappen zijn teamgenoot vrijwel het hele seizoen declasseert, hoopt de Fin toch dat Pérez in Mexico de sterkere is van de twee. 'Het zou fantastisch zijn om Pérez te zien winnen voor zijn thuispubliek, maar Verstappen zal hem de zege niet cadeau doen', weet Hakkinen. 'Als Sergio (Pérez, red.) wat snelheid kan vinden in de kwalificatie, dan zal hij alles geven om zondag zijn derde overwinning van het jaar te boeken.'

Mercedes en McLaren niet kansloos

In Austin kon Mercedes het Verstappen knap lastig maken. De Red Bull-coureur had weliswaar remproblemen, maar Hamilton maakte volgens Hakkinen een uitstekende indruk op het Circuit of The Americas. Hij ziet de zevenvoudig wereldkampioen dit weekend in Mexico dan ook als een outsider voor de overwinning. 'Lewis (Hamilton, red.) was vorig weekend erg sterk in Austin. Hij werd later, zoals we allemaal weten, gediskwalificeerd, maar voor mij was het resultaat wel erg belangrijk. Mercedes zag er sterk uit en de overwinning leek erin te zitten.'

Ook Lando Norris is volgens Hakkinen niet kansloos op het Autodrómo Hermanos Rodríguez. De Brit mocht de hoofdrace vanaf P2 aanvangen en nam direct na de start de leiding over van Charles Leclerc. Die positie behield de McLaren-coureur totdat Verstappen hem halverwege de race passeerde. Hij werd uiteindelijk tweede en wacht nog altijd op zijn eerste overwinning. 'Maar die zal spoedig komen', denkt Hakkinen. 'Hij scoorde in Austin zijn vijfde tweede plaats van het seizoen. Hij had een goede kwalificatie, reed sterk en had aan het einde van de race slechts tien seconden achterstand op Max. Hij is in topvorm', aldus de Fin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws