Oud-coureurs nemen het op voor Verstappen: 'Van een mug een olifant gemaakt' Opinie
Opinie

Oud-coureurs nemen het op voor Verstappen: 'Van een mug een olifant gemaakt'

Oud-coureurs nemen het op voor Verstappen: 'Van een mug een olifant gemaakt'

Max Verstappen is een coureur met het hart op de tong, zover was allang duidelijk. Ook in Singapore tijdens de persconferentie kwam dit weer naar voren. Wanneer de Nederlander gevraagd wordt naar zijn auto in Bakoe, omschrijft de Nederlander hem namelijk als 'fucked'. Deze uitspraak komt de wereldkampioen duur te staan, want hij krijgt een taakstraf opgelegd door de FIA. Volgens voormalig coureurs Karun Chandok en Felipe Massa is deze straf volstrekt belachelijk, en was de uitspraak van de Nederlander binnen de perken.

Vlak voor het weekend in Singapore beklaagde FIA-president Mohammed Ben Sulayem zich over het taalgebruik van de coureurs, waarna Verstappen dus het niet kon laten om een scheldwoord te laten glippen. De Red Bull-coureur was het allesbehalve eens met zijn straf, en kwam met een protestactie; hij reageerde namelijk enkel met korte antwoorden tijdens de persconferenties die dat weekend nog volgden. In plaats hiervan organiseerde hij een eigen officieuze persconferentie voor de journalisten.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Oud-coureurs nemen het op voor Verstappen: 'Van een mug een olifant gemaakt'
Max Verstappen.

Toch blijft de straf voor de Nederlander tot dusver staan. Hier is dan ook enorm veel kritiek op vanuit de coureurs, ze scharen zich namelijk massaal achter Verstappen. Oud-coureur en journalist Karun Chandok vindt de straf een stap te ver. 'Er wordt van een mug een olifant gemaakt, eerlijk gezegd', stelt Chandok. 'Ik denk dat we allemaal karakters willen zien, we zoeken niet naar robots. We willen dat de coureurs het hart op de tong hebben liggen. Ook moeten we niet vergeten dat voor de meesten Engels hun tweede taal is', vervolgt de journalist. 'Laten we zeggen dat je een coureur uit Japan of China hebt, moeten we dan vertalers hebben om elk woord van ze te monitoren? Ik betwijfel of dat een gevecht is wat we willen vechten.'

Oud-coureurs achter Verstappen

Niet alleen Chandok is kritisch op de straf aan het adres van de drievoudig wereldkampioen, want voormalig Ferrari-coureur Felipe Massa vindt de straf ook compleet onnodig. 'Ik denk dat alles in ons leven en in deze sport een grens heeft', omschrijft de Braziliaan in gesprek met Motorsport-total.com. 'Je kunt niet zeggen dat die grens wordt overschreden, maar dat was dit zeker niet. Het maakt er op de een of andere manier deel van uit.'

Volgens Massa moeten de stewards niet zo kort op de coureurs zitten, omdat er nou eenmaal dingen worden gezegd in de hitte van het moment. 'Als je iemand in het voetbal zou ontmoeten en je had een microfoon aan je mond, wat denk dat ze zouden zeggen?', vraagt de Braziliaan zich af. 'Alles heeft een limiet, maar wat er met de FIA is gebeurd en wat zij met Max hebben gedaan, was niet leuk. Alle coureurs zijn er volledig tegen. Alles heeft een limiet, maar wat hij zei was echt niet over de limiet', concludeert de Braziliaan over de taakstraf van Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws