Britse oud-kampioen haalt zijn gelijk over Hamilton: 'Dat voorspelde ik al' Opinie
Opinie

Britse oud-kampioen haalt zijn gelijk over Hamilton: 'Dat voorspelde ik al'

Britse oud-kampioen haalt zijn gelijk over Hamilton: 'Dat voorspelde ik al'

Nigel Mansell zag al heel vroeg dat Lewis Hamilton veel talent had en uiteindelijk tot de allerbeste coureurs uit de geschiedenis van de sport zou gaan behoren. Met onder meer zeven wereldtitels en 104 overwinningen in de koningsklasse van de autosport heeft de Mercedes-coureur zonder meer aan de verwachtingen van Mansell voldaan, maar volgens de oud-coureur is Hamilton nog niet klaar en zou die achtste titel er volgend jaar wel eens kunnen komen.

Hamilton heeft in de afgelopen achttien seizoenen, eerst bij McLaren en vervolgens bij Mercedes, bijzonder veel successen kunnen vieren. De 39-jarige Brit bezit met zeven stuks het record van meeste wereldtitels in F1, al moet hij deze eer delen met Michael Schumacher. Het record van meeste overwinningen is daarentegen wel volledig in zijn handen. Hamilton is vooralsnog immers de enige coureur die meer dan honderd Grand Prix-zeges wist te boeken.

In een openhartig interview eerder dit jaar liet de meervoudig wereldkampioen optekenen dat hij in zijn jonge jaren nooit had durven dromen van dergelijke successen, maar voor zijn landgenoot Mansell is het nauwelijks een verrassing. 'Ik ben altijd al een fan geweest van Lewis (Hamilton, red.) en ik voorspelde dat hij één van de beste van de beste coureurs ooit zou worden', zegt de wereldkampioen van 1992 in een interview met Topoffshoresportsbooks.com. 'En dat is hij ook geworden', zag Mansell zijn voorspelling uitkomen.

Mansell gelooft in achtste titel Hamilton

Na dit seizoen trekt Hamilton de Mercedes-deur na twaalf seizoenen achter zich dicht om zijn jongensdroom in vervulling te laten gaan. In 2025 mag de zevenvoudig wereldkampioen zich immers officieel een Ferrari-coureur noemen. Niet iedereen kon die overstap begrijpen, zeker gezien het feit dat de Italiaanse grootmacht al sinds 2008, toen Ferrari de constructeurstitel veroverde, geen titel meer heeft gewonnen. 'Hij krijgt veel kritiek, maar ik denk dat dit (de overstap naar Ferrari) een magische stap voor hem is', stelt Mansell, die in 1989 en 1990 heeft mogen ervaren hoe het voelt om in het Ferrari-rood te rijden.

'Hij zal zich nog niet realiseren hoe speciaal het is om voor Ferrari te mogen rijden, maar hij zal er kracht uit halen', verwacht Mansell, die ondanks de hogere leeftijd van Hamilton nog altijd veel vertrouwen heeft in de kwaliteiten van zijn landgenoot. 'Geef Lewis een goede auto en hij klaart de klus. Ik voorspel dat hij een fantastische tijd zal hebben bij Ferrari. Hij zal in een andere versnelling gaan. Hij zal weer gemotiveerd zijn en ik verwacht dat Lewis in 2025 zal strijden om het wereldkampioenschap', gelooft Mansell duidelijk nog in een achtste titel voor de toekomstig Ferrari-coureur.

Aan Hamilton zal het volgens Mansell in ieder geval niet liggen. 'Lewis is soms excentriek, maar hij is een klasse apart. Niemand kan hem zijn prestaties afnemen', looft de 71-jarige enkelvoudig wereldkampioen zijn jongere landgenoot. 'Ja, hij heeft fantastische auto's en goede ondersteuning gehad, maar Lewis is geweldig. En persoonlijk hoop ik dat het hem volgend jaar gaat lukken', kijkt Mansell met veel plezier en vertrouwen uit naar de samenwerking tussen Hamilton en Ferrari.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws