Geen intentie van Verstappen om te vertrekken bij Red Bull: 'Tenzij er nog meer chaos ontstaat' Opinie
Opinie

Geen intentie van Verstappen om te vertrekken bij Red Bull: 'Tenzij er nog meer chaos ontstaat'

Geen intentie van Verstappen om te vertrekken bij Red Bull: 'Tenzij er nog meer chaos ontstaat'

Erik van Haren weet zeker dat Max Verstappen in 2025 nog altijd voor Red Bull Racing zal rijden. Dat heeft de coureur van de Oostenrijkse renstal immers meermaals aangegeven gedurende het seizoen. Het is voor de journalist echter wel duidelijk geworden dat Verstappen mogelijk niet voor altijd bij Red Bull zal blijven. Van Haren denkt dat de overgang naar het 2026-seizoen heel spannend kan worden.

Het is dit seizoen niet bepaald rustig binnen het team van Red Bull. Dat heeft er ook voor gezorgd dat er wat twijfels zijn ontstaan wat betreft de toekomst van Verstappen. De coureur wordt al het gehele seizoen gelinkt aan Mercedes, maar het stoeltje bij de Duitse renstal lijkt de gaan naar Kimi Antonelli, al laat de bevestiging nog even op zich wachten. Een overstap naar Brackley zit er dan nog niet in, maar als 2026 dichterbij komt, kan de Nederlander opnieuw evalueren.

Na de gewonnen titel in 2021 leek het huwelijk tussen Verstappen en Red Bull niet beter te kunnen gaan. Dat is momenteel dus anders. 'In Oostenrijk zei hij dat hij zou blijven, maar dat was natuurlijk na drie of vier vragen', herinnert Van Haren zich bij de F1 Nation-podcast. 'Het was niet zo dat hij het direct aan het begin van de persconferentie zei. Maar ik denk dat het altijd zijn bedoeling is geweest om volgend jaar bij Red Bull te blijven, tenzij er een nog meer chaos ontstaat.'

'In Jeddah, toen er speculaties waren over dat Helmut Marko geschorst zou worden, was hij heel duidelijk. Als hij gaat, ga ik ook. En dat is natuurlijk niet gebeurd', vervolgt Van Haren. De situatie van Helmut Marko bij Red Bull is nog altijd precair, nadat hij een side-letter heeft getekend. Eerder waren de Oostenrijker en Verstappen nauw aan elkaar verbonden, maar dat is niet meer het geval. Red Bull heeft er alles aan gedaan om de Nederlander bij het team te kunnen houden.

De onrust bij Red Bull

Achter de schermen gaat het nog steeds niet helemaal lekker bij Red Bull. Naast Adrian Newey zal ook Jonathan Wheatley vertrekken bij de Oostenrijkse renstal. Wheatley wordt gezien als rechterhand van Christian Horner, maar de Brit heeft gekozen voor een avontuur bij Audi. Daar zal hij de teambaas zijn, waardoor zijn overstap vergeleken kan worden met het vertrek van James Vowles bij Mercedes. Hij koos ervoor om naar Williams te gaan om daar de rol van teambaas op zich te nemen.

Het vertrek van Wheatley zou mogelijk ook gevolgen kunnen hebben voor Verstappen. 'Hij zei ook aan het begin van het jaar met al die vragen dat het voor hem belangrijk was dat de belangrijke mensen in het team zouden blijven. En nu is het best interessant om te zien dat Newey en Wheatley, mensen die er sinds 2006 zijn, zullen vertrekken. Dus dat zegt dat het niet zo rustig is bij Red Bull.' Dat zal de plannen van Verstappen echter nog niet veranderen. 'Ik denk dat 2026 heel interessant zal zijn', aldus Van Haren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws