Coulthard blikt terug op Verstappens F1-debuut: 'Dat had Wolff ook met Antonelli moeten doen' Opinie
Opinie

Coulthard blikt terug op Verstappens F1-debuut: 'Dat had Wolff ook met Antonelli moeten doen'

Coulthard blikt terug op Verstappens F1-debuut: 'Dat had Wolff ook met Antonelli moeten doen'

Oud-teambaas Eddie Jordan en oud-coureur David Coulthard denken dat Toto Wolff een fout heeft gemaakt door Andrea Kimi Antonelli volgend jaar te laten debuteren bij Mercedes in de plaats van een plek waar hij meer ruimte krijgt om te groeien. Coulthard is van mening dat Mercedes het voorbeeld van Red Bull Racing en Max Verstappen aan had moeten nemen.

In het Grand Prix-weekend van Italië kondigde Mercedes aan dat Antonelli vanaf 2025 de teamgenoot zal worden van George Russell en dat het team dus definitief de knoop had doorgehakt betreffende de vervanger van Lewis Hamilton. Vanaf het begin van het 2024-seizoen zei Wolff tegenover de pers dat hij niet te snel een keuze wilde maken en een aantal coureurs aan het overwegen was, maar tijdens de aankondiging van Antonelli zei hij dat hij er na de zoveelste afwijzing van Verstappen er eigenlijk direct wel uit was.

Sommigen vragen zich af of Antonelli er wel klaar voor is om direct bij zo'n topteam te debuteren. 'Ik dacht dat de druk van Mercedes te groot zou zijn voor Kimi bij zijn debuut, en dat bleek ook zo te zijn', zegt Jordan in de Formula For Success-podcast. 'Hij spinde en richtte veel schade aan de auto aan. Ik geloof nog steeds dat er een plek is voor Kimi, maar niet bij Mercedes. Dat is mijn punt.' De tegenargumenten luiden dat hij het in de Formule 2 momenteel goed doet en dat zijn tests bij Mercedes er ook goed uitzagen. Daar heeft Jordan geen boodschap aan.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

andrea kimi antonelli mercedes w15 crash italie 14
De gehavende Mercedes na de crash van Antonelli in Monza.

'Dat is wat er zou moeten gebeuren'

'Het maakt me niet uit hoe snel hij is', gaat de Ier verder. 'Hij zou ergens neergezet moeten worden waar Wolff en zijn team hem een jaar de kans kunnen geven om te leren en zo verder te groeien', denkt Jordan. Daar is Coulthard het mee eens. Hij wijst naar het feit dat de 17-jarige Verstappen in 2015 eerst debuteerde bij het zusterteam van Red Bull. 'Dat is perfect. En dat is precies wat er zou moeten gebeuren', denkt Coulthard. 'Max zat bij Toro Rosso, Kimi zou bij Williams moeten zitten of ergens anders waar Toto hem kan plaatsen.'

Naast Antonelli kon Mercedes nog kiezen voor Mick Schumacher of Frederik Vesti, maar het schijnt dat Wolff niet echt onder de indruk was van beide coureurs. 'Ik herinner me iets wat Bernie Ecclestone altijd zei: verdien het recht om te vragen. Op dit moment zie ik niet hoe Antonelli dat recht heeft verdiend', gaat Coulthard verder. 'Hij geeft me niet dat gevoel van volledig vertrouwen.' Sky Sports-analisten en oud-coureurs Ralf Schumacher en Nico Rosberg vonden het echter goed dat Antonelli liet zien 'dat hij pit had'.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Coulthard blikt terug op Verstappens F1-debuut: 'Dat had Wolff ook met Antonelli moeten doen'
Verstappen begon niet direct bij Red Bull, maar bij het zusterteam van de kampioensformatie.

Crash in Monza veranderde mening van Mercedes niet

Antonelli en Wolff lijken een erg goede band met elkaar te hebben, aangezien de jonge Italiaan liet weten dat hij de Mercedes-teambaas altijd kan bellen voor raad en daad. Momenteel staat Antonelli zesde in het Formule 2-kampioenschap. Het feit dat hij in Monza crashte was niet ideaal, maar Mercedes liet weten dat hij voor de crash erg snel was en dat hij later dit seizoen nog een kans krijgt om zich te laten zien in een vrije training.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws